a Hang csapata a segítségedet kéri!

Változást hozhatsz a településeden! A szokásostól eltérően most nem arra kérünk, mint legtöbbször, hogy olvass el és írj alá egy petíciót, hanem arra, hogy te magad legyél a gazdája egynek! 

Mindannyian elkötelezettek vagyunk a környezetünk szépségének, tisztaságának, egészségének megőrzéséért. Ezt számos dolog fenyegeti - az egyiket viszont együtt le tudjuk küzdeni! 

A kémiai szúnyoggyérítés súlyos, visszafordíthatatlan károkat okoz a természet rendjében. Ennek során egy idegmérget tartalmazó rovarirtószert (deltametrint) használnak, amelynek eredményeként minden elpusztult szúnyogra több száz más elhullott rovar jut. De velük pusztulnak a kétéltűek, hüllők, sőt közvetve kisméretű gerinces állatok is. [1]

Van egy másik megoldás: a biológiai szúnyoggyérítés. Ehhez egyrészt kulcsfontosságú a megelőzés: a lakosok fedjék le a kertekben előforduló pangó vizeket, segítsék a fecskék visszatelepülését. Másrészt pedig kérhetjük azt a polgármestereinktől és képviselőtestületeinktől, hogy a kémiai helyett a biológiai szúnyoggyérítést alkalmazzák! Ennek során a tenyészhelyen egy bizonyos baktérium kihelyezésével pusztítják el a szúnyoglárvákat - és semmilyen más állatot!

Arra kérünk tehát, hogy indítsd el a petíciót a településeden a környezetünk védelméért, a biológiai szúnyoggyérítésért! 

 

Petíció indításához kattints ide!

 

A gombra való kattintás után először a petíciód címét add meg (például: Nem kérünk kémiai szúnyoggyérítést Szálkán, Nem kérünk kémiai szúnyoggyérítést Győrben). 

Ezután a petíciód címzettjét írd be: a polgármesteredet és esetleg a településed képviselőtestületét. 

Majd írd vagy másold be a petíció szövegét! Nyugodtan használd az itt található két petíciót mintának: https://szabad.ahang.hu/efforts/nem-kerunk-kemiai-szunyoggyeritest 

Végül add meg a helyszínt, és tölts fel egy, a témához kapcsolódó képet. 

Ezután gyorsan jóváhagyjuk a petíciót, és hozzáadjuk a fent linkelt gyűjtőoldalhoz is - már el is küldheted a barátaidnak, hogy ők is aláírják! 

Bár hosszú a levelünk, mindössze öt percről van szó. Készen állsz? 

 

Igen, elindítom a petíciót!

 

Üdvözlettel: 

Az aHang csapata

[1] Az MTA Biológiai Tudományok Osztálya, az Agrártudományok Osztálya, az Orvosi Tudományok Osztálya és az MTA Ökológiai Kutatóközpont közös állásfoglalása

 

 

Az aHang tevékenységeit olyan felelős állampolgárok támogatják, akik hisznek az általunk felvállalt ügyekben, azonosulni tudnak a közösségünk által képviselt értékrenddel. Csatlakozz hozzájuk, ha teheted, támogasd anyagilag is az aHangot még ma!

Támogatom!

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.
Brüsszeli látogatása során, ígéretéhez híven a híres ereszcsatornát is útba ejtette Márki-Zay Péter, az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltje.
2021.november 11.
Megnyílt az út az előtt, hogy a kormány úgynevezett "gyermekvédelmi" népszavazási kérdéseiről a jövő tavaszi országgyűlési választásokkal egy napon dönthessenek a választók.
2021.november 10.
Az előválasztás megítélésének döntő, történelmi szempontja az lesz, hogy végül sikerül-e a segítségével a Fidesz rendszerét lebontani. Ez még előttünk áll, vannak rá biztató jelek, de sokakban kétségek is.
2021.november 7.
Árnyékkormány létrehozását fontolgatja Márki-Zay Péter közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt, az előválasztás győztese.
2021.október 21.
Furcsa, hogy az M1 többször forgatott az ellenzéki politikusról a napokban, híradójukat mégis régebbi fotókkal, Facebook-képekkel illusztrálták.
2021.október 19.