Hűtlen kezelés Zuglóban?

Az MSZP arra kéri Karácsony Gergely polgármestert, hogy vétózza meg azt a döntést, amely 800 millió forint kárt okoz Zuglónak!

Zugló önkormányzat képviselő-testülete korábban tárgyalta a "Zugló közigazgatási területén megvalósuló fizető parkoló övezetek üzemeltetési feladatainak ellátásáról" szóló napirendet. A Polgármesteri Hivatal és annak Jogi és Törvényességi Osztálya az előzetes jogi vizsgálat után az előterjesztést támogatta. A testületi döntés alapján az üzemeltetési feladatok egy részét piaci szereplő bevonásával végeznék el. A szakértők által ötéves üzemeltetési időszakra összeállított költségbecslést alapul véve a Zuglói Önkormányzat ezzel csaknem 800 millió forintot takarítana meg.

A képviselő-testület ülésén Várnai László, a Civil Zugló Egyesület képviselője olyan, mindenféle jogi normakontrollt mellőző módosító javaslatot terjesztett elő, amely szembemegy a testület ez irányú korábbi döntéseivel, és amelynek következményeként az önkormányzat saját maga látja el az üzemeltetési feladatokat. Ez 800 millió forintos kárt okoz a Zuglói Önkormányzat számára.

A Várnai László által benyújtott módosítás a Fidesz képviselőinek támogatásával elfogadásra került, a kerület 800 milliót veszít. Mi ez, ha nem hűtlen kezelés? A javaslatot megszavazók képviselők hogyan fognak elszámolni lelkiismeretükkel és a közpénzzel?

MSZP Zuglói Szervezete - OS

Választás

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.
2021.december 23.
Új kutatócéggel dolgozunk” – mondta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, annak apropóján, hogy december 15-én egy igencsak kellemetlen tartalmú közvélemény-kutatás szivárgott ki a sajtó felé az ellenzéki összefogás népszerűségéről.
2021.december 22.
Bejegyzés alatt áll Gattyán György pártja, a hivatalos bírósági nyilvántartásban már szerepel a Megoldás Mozgalom. A milliárdos pénteken az Egyenes beszédben jelentette be, hogy aktivizálják a párt tevékenységét. Az ellenzéki összefogás tagjai egységesen úgy vélik: Gattyán György indulása csak a Fidesznek jó. Az ATV Híradó riportja.
2021.december 20.
Budapesten, valamint a 23 megyei jogú város közterein, de az összefogásban részt vevő pártok irodáiban is le lehet adni a szignókat.
2021.december 15.
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tartott Székesfehérváron, ahol többek között kijelentette, rendkívül gátlástalan ellenféllel állnak szemben.
2021.december 12.
„Valami megmozdult. Valami, ami túlmutatott a centrális erőtéren és az egymást taposó pártokon, a médiapolitizáláson, a szekértáborokon és a megosztottságon. Szimbólumok jelentek meg, ötletek, tervek és programok kerültek bemutatásra, értelmes politikai viták zajlottak, önkéntesek és aktivisták ezrei dolgoztak az utcákon, pozitív üzeneteket, politikai gesztusokat, elismerést és együttműködést láthattunk, ami vonzotta a választókat is.”
2021.december 9.
Noha az előválasztás alatt komoly összetűzéseik voltak, a volt kormányfő most megvédte a főpolgármestert.
2021.december 2.
Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.