Hüvelyes ügy: Tatárszentgyörgy vagy pszichiátriai elzárás?

Pomáz-Budapest, 2016. július 20. szerda (MSZF)

 A terézvárosi otthonából kilakoltatott, bilincsbe vert és pszichiátriára internált Hüvelyes Lajost szerdán felkereste egy bizottság, hogy megállapítsa, vajon jogos-e őrzése a pomázi zártosztályon. A bizottság írásba foglalja majd a véleményét – értesült a Magyar Szociális Fórum.

     Hüvelyes Lajost csütörtökön egy másik deputáció is fel akarja keresni. A családsegítő illetékesek azzal az ajánlattal készülnek előállni, hogy fogadja el a Tatárszentgyörgyön vásárolt kis kertes házat, és kutyájával együtt költözzön oda.

     Az MSZF megjegyzi: az ügy kezd úgy festeni, mintha Hüvelyes egészségessé nyilvánítása attól függne, hogy elfogadja-e a tatárszentgyörgyi lakhatást. A helyzet felveti a joggal való visszaélés és a zsarolás gyanúját. Ha ugyanis a 72 éves rokkant ragaszkodna eddigi otthonához, ahonnan kiköltöztették, és nem fogadná el Tatárszentgyörgyre telepítését, azt kockáztatná, hogy benntarthatják a pszichiátrián.

     A Magyar Szociális Fórum ahhoz a feltételhez kötötte közbenjárását Hüvelyesnél az új lakás elfogadásáért, hogy a terézvárosi önkormányzat írásban adjon garanciát a ház Hüvelyesnek történt kiutalásáról és arról, hogy gondoskodni fognak a mozgáskorlátozott, rokkant emberről.+++

 

Kiad : MSZF SZK

+36 30 5927371

www.mszfszk.hu

 

cikkfeltöltő: 
GB