Hüvelyes ügy: épelméjűen 12 napja zárt osztályon

Pomáz, 2016. július 27. szerda (MSZF)

      Szerdán múlt 12-ik napja annak, hogy a terézvárosi önkormányzati lakásából július 15-én kilakoltatott 72 éves rokkant Hüvelyes Lajost bilincsbe verve a pomázi Gálfi Béla kórház pszichiátriájára szállították, és megállapított épelméjűsége dacára azóta is ott tartják – jelentette az érintett emberi jogait védő Magyar Szociális Fórum.

     Hüvelyes Lajos nem részesül kezelésben, mert nincs szüksége rá – értesült orvosától Simó Endre, az MSZF szervezője. „Mi csak köztes gazda vagyunk, ő kizárólag szociális okból van itt – fűzte hozzá az orvos. Arra a kérdésre, hogy ez mit jelent, az orvos elmondta, hogy a terézvárosi kilakoltatók nem találják kilakoltatottjuk személyi okmányait, ennek híján pedig nem tudják aláírni a tatárszentgyörgyi kertes házról szóló szerződést. Állítólag még 8-10 napba is telhet, míg pótolni tudják az eltűnt iratokat.

     Bundula Csaba terézvárosi alpolgármester Hüvelyes Lajosra hárította a felelősséget pszichiátrián tartásáért, azt állítván keddi rádiós nyilatkozatában, hogy Hüvelyes Lajos nem kívánja elhagyni a kórházat, mert ott érzi magát biztonságban, és a lakásról szóló szerződést eddig még ezért nem írta alá.

    A pszichiátrián tartott ember szerdán a leghatározottabban cáfolta és visszautasította Bundula Csaba állítását, és kijelentette: „Én innen ki akarok menni! Elfogadtam a tatárszentgyörgyi lakhatást, alig várom, hogy megsimogathassam a kutyámat. Nem rajtam múlik a szerződés megkötése. Én kész vagyok aláírni. Amikor elhurcoltak, magamhoz akartam venni az okmányaimat, a készpénzemet és a mobil telefonomat, de nem engedték meg. Most pedig nem találják, és erre való hivatkozással tartanak engem zárt osztályon” – mondta Hüvelyes az MSZF-nek, az önkormányzatra hárítva a felelősséget benttartásáért.+++

Kiadta: MSZF SZK

+36 30 5927371

www.mszfszk.hu

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.
2021.december 23.
Új kutatócéggel dolgozunk” – mondta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, annak apropóján, hogy december 15-én egy igencsak kellemetlen tartalmú közvélemény-kutatás szivárgott ki a sajtó felé az ellenzéki összefogás népszerűségéről.
2021.december 22.
Bejegyzés alatt áll Gattyán György pártja, a hivatalos bírósági nyilvántartásban már szerepel a Megoldás Mozgalom. A milliárdos pénteken az Egyenes beszédben jelentette be, hogy aktivizálják a párt tevékenységét. Az ellenzéki összefogás tagjai egységesen úgy vélik: Gattyán György indulása csak a Fidesznek jó. Az ATV Híradó riportja.
2021.december 20.
Budapesten, valamint a 23 megyei jogú város közterein, de az összefogásban részt vevő pártok irodáiban is le lehet adni a szignókat.
2021.december 15.
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tartott Székesfehérváron, ahol többek között kijelentette, rendkívül gátlástalan ellenféllel állnak szemben.
2021.december 12.
„Valami megmozdult. Valami, ami túlmutatott a centrális erőtéren és az egymást taposó pártokon, a médiapolitizáláson, a szekértáborokon és a megosztottságon. Szimbólumok jelentek meg, ötletek, tervek és programok kerültek bemutatásra, értelmes politikai viták zajlottak, önkéntesek és aktivisták ezrei dolgoztak az utcákon, pozitív üzeneteket, politikai gesztusokat, elismerést és együttműködést láthattunk, ami vonzotta a választókat is.”
2021.december 9.
Noha az előválasztás alatt komoly összetűzéseik voltak, a volt kormányfő most megvédte a főpolgármestert.
2021.december 2.
Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.