Gyurcsány Ferenc: A parlamenti szezon véget ér, de a munka nem áll meg!

Gyurcsány Ferenc hírlevele

 

Kedves Barátom!

 

Ezen a héten véget ér a parlament tavaszi ülésszaka, méghozzá azzal, hogy a kormány elfogadja a jövő évi költségvetést. A DK ebben az időszakban is mindent megtett, amit egy ellenzéki párt megtehet: nem csak azt mutattuk meg, hogy miért gyáva a kormány szembenézni az ország problémáival, hanem azt is, hogy hogyan kellene jobbá tenni az országot.
Számtalan olyan dolgot kezdeményeztünk a költségvetés kapcsán, amely elengedhetetlen ahhoz, hogy az ország kezelje az előtte álló kihívásokat: az egészségügyi dolgozók fizetésének megduplázását, a tanárok, pedagógusok, szociális munkások bérének emelését, a valódi 13. havi nyugdíj bevezetését, az utoljára az én kormányzásom alatt emelt családi pótlék megduplázását, a rezsiárak mérséklését és igazságosabbá tételét - és hosszan lehetne még sorolni. A kormány a tettek helyett a gyávaságot választotta: jó mélyen a homokba dugta a fejét, hogy ne lássa a magyarok problémáit, és elutasította a javaslatainkat. Ennek megfelelően mi nem fogjuk megszavazni a jövő évi költségvetést, mert ez a gyávaság és gyengeség költségvetése.
És bár a parlamenti ülésszak őszig szünetelni fog, heteken belül pedig az Európai Parlament is leáll, a munka nem áll, nem állhat meg. Vannak hivatások, amelyekben soha nincs megállás, szünet vagy pihenő: ilyen a demokratikus, európai Magyar Köztársaságért vívott küzdelmünk is. Tesszük a dolgunk, mert ez tesz minket azzá, akik vagyunk.

 

Barátsággal,


Gyurcsány Ferenc
pártelnök

 

Demokratikus Koalíció

Gyurcsány Ferenc

 

 

 

 

 

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Már az első nap többen letöltötték és beadták az ellenzéki előválasztáshoz szükséges regisztrációhoz kitöltendő nyilatkozatokat.
2021.július 27.
Július 26-ától lehet hivatalosan bejelentkezni jelöltnek az ellenzéki előválasztáson, Jakab Péter, a Jobbik elnöke ezt már meg is tette – írja a politikus Facebook-oldalán.
2021.július 26.
A DK miniszterelnök-jelöltje árnyékkormányt alakít, ha megnyeri az előválasztást.
2021.július 23.
Megküldjük az előválasztás forgatókönyvét és kérjük jelezzen vissza ha a forgatókönyv szerinti ajánló aláírásgyüjtésben segitségünkre tud lenni az alábbi e-mail (bp11@dkp.hu) szíveskedjen jelezni.
2021.július 14.
Mindenkit új feladatok elé állított a pandémia, és nem mindenki volt erre felkészülve – mondta az adatvédelmi problémákról Péterfalvi Attila az InfoRádió Aréna című műsorában. A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke elmondta a véleményét a pedofilellenes törvényről, a civilszervezetek adományozásáról és arról is, miért nem vizsgálta még a hatóság az internetes sütiket.
2021.július 9.
Kovács Gergő szerint a jelenlegi színvonalat ők is tudnák hozni, ráadásul még viccesebbek is lennének.
2021.július 8.
Az ellenzéki pártok miniszterelnök-jelöltjei levélben fordultak az Európai Unió tagállamainak vezetőihez, hogy Magyarország az EU tagja maradjon 2022 után is. Az üzenet:
2021.július 2.
Karácsony Gergely interjút adott a német Bildnek, és azt mondta, „Orbán Magyarországa Kína és Oroszország kapuja az EU-ba”
2021.június 30.
Nem kérnek a magyar adófizetőknek több százmilliárd forintos terhet jelentő kínai hitelből, és a Fudan Egyetem mellett a Budapest–Belgrád vasútvonal beruházását is leállítják, tájékoztatták közös levélben az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek Hszi Csin-pinget, a Kínai Népköztársaság elnökét.
2021.június 23.