Gyurcsány Ferenc üzenete 2018. október 10.

 Dolgos hetek állnak mögöttünk, a DK parlamenten belül és kívül is folytatja az Ellenállást. A héten bebizonyítottuk, hogy a Fidesz új gyülekezési törvénye nem az alkotmányos jogukkal élő magyarokat védi a hatalomtól, hanem a hatalmat védi az európai magyaroktól.

            A Demokratikus Koalíció Erdogan elleni hétfői tüntetését betiltották, miközben Erdogan Magyarországon élő török szimpatizánsai ugyanott szabadon demonstrálhattak a török diktátor mellett. Ha nem a szabadságunkról, alkotmányos jogunkról lenne szó, talán még nevetségesnek is találhatnánk, hogy a magát a keresztény kultúra védelmezőjeként beállító miniszterelnök tiltotta meg a magyaroknak és engedélyezte a törököknek a budapesti tüntetést. De sajnos a hazánkról van szó. Egyetlen tisztességes európai demokráciában sem nézik, hogy ki-milyen nemzetiségű és hogy valaki ellen vagy mellett akar-e tüntetni, mert a gyülekezési jog senkitől sem vehető el. Az európai magyaroktól most mégis el akarja venni az Orbán-rendszer.

            Ennek megfelelően folytatjuk az Ellenállást, Budapest, Szeged és Győr után ezúttal Miskolcon fogunk tüntetni. Ha esetleg ott tudsz lenni pénteken, itt tudod jelezni:

 

https://www.facebook.com/events/477615862740875/

 

Dolgozunk tovább, mert az európai Magyarországot csak mi, európai magyarok teremthetjük meg. Nem fog az ölünkbe hullani.

 

Barátsággal,

Gyurcsány Ferenc