Gyerekeknek ingyenes lesz a Vasúttörténeti Park: kukás- és tűzoltóautóra is fel lehet majd szállni

(forrás: Vasúttörténeti Park)

Gyermeknapi rendezvény várja a családokat a hétvégén a Vasúttörténeti Parkban. Minden 14 év alatti gyermek számára ingyenes a belépés!

Szombaton délelőtt Halász Judit koncertjével indulnak a színpadi programok, majd az Ákom-bákom Bábcsoport, délután pedig Farkasházi Réka és a Tintanyúl zenekar lép fel. Vasárnap délelőtt a Kifli zenekar ad koncertet, majd a Fabula Bábszínház előadása következik, végül Szalóki Ági koncertje zárja a napot.

A programok, foglalkozások mellett lesz ugrálóvár, vízi dodgem és Nickelodeon játszópark is. Ki lehet majd próbálni jóga foglalkozást, de idény gyümölcs- és zöldségkóstolást, zöldségszobrászkodást is szerveznek, valamint lesz sütiműhely, fotósarok, szelektív hulladékgyűjtéssel kapcsolatos edukációs játékok, VR-programok és kockajáték kiállítás.

A közlekedésbiztonsági programokon a gyerekek egészen kicsi kortól játékos formában tanulhatják meg a gyalogos, a vasúti és a kerékpáros közlekedés alapszabályait, de lesz kerékpáros ügyességi pálya is, ahol a KRESZ szabályait lehet gyakorolni. A rendezvény ideje alatt a gyerekek tűzoltó- és kukásautókra is felülhetnek.

A Vasúttörténeti Park látogatóinak interaktív programjai is működnek a hétvégén, így lehet majd utazni a kerti vasúton, kipróbálni a kézihajtányozást, a lóvasutat vagy a sínautót is.