Fotók: gázrobbanás és a leszakadt nagyfeszültségű vezeték miatt állt lángokban öt épület, egy ember megsérült

(forrás: Mihádák Zoltán - MTI)

Korábbi cikkek a témában:

A Kunigunda úton két lakóház tetőszerkezete is ég, frissítve

Leszakadt nagyfeszültségű vezeték okozta a hatalmas tüzet a III. kerületi Kunigunda útján (Dinamó utcánál) vasárnap este. Három egymás melletti épület állt lángokban, kettőt azonban már eloltottak - közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Egy ember megsérült: áramütést szenvedett. Őt átadták a mentőknek. A vezetéket, amely a földön fekszik, már áramtalanították. A körülmények tisztázására tűzvizsgálati eljárást indítottak.

A három épületben kilencen laktak, közülük öten tartózkodtak otthon. A tűzoltók több gázpalackot is kihoztak az épületekből, ezeket lehűtik.

Frissítve!!

Körülhatárolták a Budapesten, a III. kerületi Kunigunda útján vasárnap este keletkezett tüzet, már csupán utómunkálatokat végeznek, ezek azonban elhúzódhatnak - közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Ipari létesítményre nem terjedtek át a lángok.

A katasztrófavédelem mobil laborral vonult ki a helyszínre, a mérések azt mutatták ki, hogy a lakosság nincsen veszélyben. A korábbi információkat pontosítva közölték, hogy öt épületben keletkezett tűz, ezek közül négy lakóingatlan. Az egyikben felcsaptak a lángok, amelyek több gázpalack felrobbanását okozták. Ettől az épület összedőlt, feltehetőleg a tűz miatt pedig leszakadt egy nagyfeszültségű vezeték, ami jelentősen nehezítette a nagy erőkkel kivonult tűzoltók munkáját. Az összes épület lakhatatlanná vált.

Melegedőbuszt vezényeltek a helyszínre.

Frissítve!

Eloltották a lángokat a tűzoltók. A helyszínen elhúzódó tűzoltási utómunkálatokra kell számítani.