A fideszes Sára Botond lett Józsefváros polgármestere

https://index.hu/belfold/2018/07/08/idokozi_valasztas_jozsefvaros_belvar...

Három önkormányzati választást tartottak ma: Budapest VIII. kerületében és Árpáson polgármestert, a főváros V. kerületében pedig egyéni képviselőt választottak. A legnagyobb figyelmet a józsefvárosi polgármester-választás kapta, napok óta masszív kampány folyt.

A Fidesz-KDNP jelöltje, Dr. Sára Botond nyert a józsefvárosi időközi polgármester-választáson. 100%-os feldolgozottságnál a szavazatok 62,85%-ával nyert. Az új polgármester csak egy rövid ideig, a 2019-es őszi önkormányzati választásig tölti be a tisztséget.

Sára kihívója, az összellenzéki Győri Péter a szavazatok 36,39%-át kapta. 

Józsefvárosban azért kellett polgármestert választani, mert az eddigi polgármester, Kocsis Máté parlamenti mandátumot szerzett. A Fidesz jelöltje a jelenlegi alpolgármester Sára Botond volt, kihívója a teljes baloldali ellenzék (LMP, Momentum, Párbeszéd, MSZP, DK, Liberálisok, Szolidaritás) és a helyi civilek által támogatott, de hivatalosan független Győri Péter volt.

Rajtuk kívül indult még egy munkáspárti jelölt, Fehérvári Zsolt István, illetve egy májusig még jobbikos, majd erre a választásra már függetlenként bejelentkező Pintér Attila, aki az utolsó pillanatban mégis visszalépett.

Kocsis Máté verhetetlen volt 2009 novembere óta Józsefvárosban. Az akkori polgármester, az SZDSZ-es Csécsei Béla lemondása miatti választáson nyert fölényesen, aztán 2010-ben 58, a legutóbbi, 2014-es polgármester-választáson pedig ismét nagy többséggel, 57,17 százalékkal választották újra. 

(...)

A teljes cikk itt olvasható: https://index.hu/belfold/2018/07/08/idokozi_valasztas_jozsefvaros_belvar...

cikkfeltöltő: 
GB