A Fidesz a szegényekre fogja a rossz oktatási eredményeket is

Újabb közoktatási államtitkár vérzett el a Fideszben, már számon tartani is nehéz, hányadik. Az állandósult személycserék pontosan mutatják, mennyire életképtelen és életidegen a Fidesz oktatáspolitikája. A butaságot nem lehet azzal kijavítani, ha valaki más folytatja ugyanazt. Ötven éve lejárt, korszerűtlen elvek és ötletek nem működnek a XXI. században.

A PISA-felmérések lesújtó eredményei nem csak egy államtitkár munkáját minősítik, hanem Orbán Viktortól Palkovics Lászlóig minden kormánytagét. A Fidesz cinizmusa új fokozatra kapcsol, amikor saját hibáik elismerése helyett a rossz eredményeket egyszerűen ráfogják a szegényekre. Ennél embertelenebb magatartás kevés van.

Miközben az oktatás célja többek között épp a különbségek kompenzálása lenne. A rossz eredmény valójában az oktatási rendszer hibája. A XXI. századi oktatás a készségek fejlesztéséről, a gyerekek felemeléséről, esélyteremtésről, digitális tudásról és nyelvismeretről szól. Arról, hogy minden gyermek tehetsége kiteljesedjen, megtanuljon eligazodni a világban, függetlenül attól, honnan jön.

A Fidesz nádpálcás iskolája az idők végezetéig a rossz eredményeket fogja szállítani, bárki is az aktuális köznevelési államtitkár. Amíg a Fidesz van kormányon, egyre nagyobb lesz a lemorzsolódás, növekedni fog a funkcionális analfabéták száma és a magyar gyermekek egyre rosszabbul fogják magukat érezni az iskolákban, miközben egyre gyengébb eredményeket fognak elérni.

Azért kell a Fideszt leváltani, hogy modern, XXI. századi oktatást építsünk: olyat, amelyben a szülőknek nem kell este 9 óráig a könyv fölé görnyedni gyermekeikkel, és nyugodtan engedhetik el őket az iskolákba, mert ott jól érzi magát gyermek és tanár egyaránt.

Kunhalmi Ágnes, a Kulturális bizottság alelnöke - OS

Választás

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.
2021.december 23.
Új kutatócéggel dolgozunk” – mondta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, annak apropóján, hogy december 15-én egy igencsak kellemetlen tartalmú közvélemény-kutatás szivárgott ki a sajtó felé az ellenzéki összefogás népszerűségéről.
2021.december 22.
Bejegyzés alatt áll Gattyán György pártja, a hivatalos bírósági nyilvántartásban már szerepel a Megoldás Mozgalom. A milliárdos pénteken az Egyenes beszédben jelentette be, hogy aktivizálják a párt tevékenységét. Az ellenzéki összefogás tagjai egységesen úgy vélik: Gattyán György indulása csak a Fidesznek jó. Az ATV Híradó riportja.
2021.december 20.
Budapesten, valamint a 23 megyei jogú város közterein, de az összefogásban részt vevő pártok irodáiban is le lehet adni a szignókat.
2021.december 15.
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tartott Székesfehérváron, ahol többek között kijelentette, rendkívül gátlástalan ellenféllel állnak szemben.
2021.december 12.
„Valami megmozdult. Valami, ami túlmutatott a centrális erőtéren és az egymást taposó pártokon, a médiapolitizáláson, a szekértáborokon és a megosztottságon. Szimbólumok jelentek meg, ötletek, tervek és programok kerültek bemutatásra, értelmes politikai viták zajlottak, önkéntesek és aktivisták ezrei dolgoztak az utcákon, pozitív üzeneteket, politikai gesztusokat, elismerést és együttműködést láthattunk, ami vonzotta a választókat is.”
2021.december 9.
Noha az előválasztás alatt komoly összetűzéseik voltak, a volt kormányfő most megvédte a főpolgármestert.
2021.december 2.
Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.