A Fidesz PÉNZÉRT adott egy keveset a 31 millió maszkból az ellenzéki fővárosnak!

Lehet, hogy a Fidesznek nem is fontos az ellenzéki többségű települések megmentése? Szijjártó Péter nemrég ugyanis egészen döbbenetes nyilatkozatot tett. A külügyminiszter elmondta:

https://pestibulvar.hu/2020/04/08/a-fidesz-penzert-adott-egy-keveset-a-31-millio-maszkbol-az-ellenzeki-fovarosnak/?fbclid=IwAR2lFl1scItUWnAiAheoZTSVF2laOXtj12jpkjO2z2q0wOWgnDDt5IcSRKU

Fotó: REUTERS/Lisi Niesner

TÖBB MINT 116 MILLIÓ MASZKOT RENDELT A KORMÁNY, 31 MILLIÓ MÁR MEGÉRKEZETT ÉS EBBŐL 165 EZRET ADTAK EL PÉNZÉRT A FŐVÁROSNAK! A MASZKOK FÉL SZÁZALÉKÁT!

Szijjártó Péter a parlamentben napirend előtt, majd később a külügyi bizottsági meghallgatásán is elmondta: miután a főpolgármester hivatala és az ellenzéki vezetésű kerületek is megkeresték őket, a külügyi tárca a fővárosnak is rendelt maszkokat. A főváros 65 ezer, a VII. kerület 40 ezer, a VIII. kerület 50 ezer, a XI. kerület pedig összesen 10 ezer maszkot vásárolt. A főváros már tegnap átvette s maszkokat és a kerületek is szintén átvehetik.

A hírt közlő ATV Facebook oldalát szinte azonnal elárasztották az felháborodott hozzászólások. Egy olvasó például azt írta:

„ESKÜSZÖM AZ ESZEM MEGÁLL! MI AZ, HOGY AZ ELLENZÉKI KERÜLETEKNEK IS ADTAK? NETÁN OTT NEM EMBEREK ÉLNEK????”

Egy másik hozzászóló arra hívta fel a figyelmet, hogy a mennyiséggel is gond lehet: „Budapest kb. 2 milliós város. 165 ezer maszk kinek elég?” Egy harmadik kommentelő rámutatott, hogy „az ellenzéki szavazók is a magyar költségvetésbe fizetik az adójukat”, míg valaki azt a kérdést tette fel, hogy „aki nem a Fideszre szavaz, az dögöljön meg?”

Az mindenesetre eléggé visszatetsző, hogy

MIKÖZBEN A FIDESZ A VÁLSÁGRA HIVATKOZVA ELVESZI AZ ÖNKORMÁNYZATOK BEVÉTELEIT ÉS BESÖPRI AZ EU SEGÉLYÉT, AZ ELLENZÉKI FŐVÁROSTÓL PÉNZT KÉR A MASZKOKÉRT.

Ez azért eléggé ellentmond a „segítsük egymást” kezdetű fideszes szólamoknak.

 

cikkfeltöltő: 
GB