A Fidesz nőket bántalmaz, és hazudik róla

Az MSZP újbudai szervezte elfogadhatatlannak tartja és elítéli, hogy az elmúlt héten több esetben is atrocitás érte a sajtó munkatársait a Fidesz részéről.

Két nappal ezelőtt a Hír TV munkatársát vegzálták, most pedig a 444.hu munkatársának csavarták ki a kezét, és vették el tőle erőszakkal a telefonját egy kerületi nyilvános rendezvényen. Mindkét esetben hölgy volt a szenvedő fél.  Mi nem nőügyként, hanem a sajtószabadság elleni támadásként tekintünk az ilyen esetekre – de az, hogy nőket bántalmaztak, még súlyosabbá teszi a Fidesz gyakorlatát.

Úgy tűnik, Orbán Viktor miniszterelnök a közelmúltban nem véletlenül beszélt arról, hogy az ő táborában egyeseknek "már viszket a tenyerük". Szabó László, az újbudai Fidesz tagja, a kerületi Fidelitas vezetője, az önkormányzat kabinetvezető-helyettese ugyanis most megtámadott egy nőt, akinek elkobozta a telefonját, kitörölt belőle felvételeket egy nyilvános rendezvényen, amelyen az Orbán-kormány két tagja is jelen volt. A két kormánytag "természetesen" nem vett észre semmit, és a későbbiekben sem reagáltak az esetre.

A helyszínen jelen lévő fideszes képviselők is szó nélkül nézték a fiatal újságírónő vegzálását, hogy aztán a párt sajtóosztálya minden alap nélkül hazugságokkal vádolja meg a bántalmazott újságírót.

A Fidesz újbudai szervezeténél ez már nem az első alkalom, hogy bántalmaznak valakit. Azonban amíg Kerékgyártó Gábor képviselő tavaly a saját társait (!) verte el egy keze ügyébe került fogassal, addig most a sajtó munkatársait bántalmazták.

Egyes hírek szerint egyébként Szabó László nemcsak kerületi kabinetvezető-helyettes, hanem számos egyéb, közpénzből fizetett tisztsége, funkciója is van. Szabó László a Honvédelmi Minisztérium Nemzeti Rendezvényszervező Hivatalának Főigazgatója, a Fővárosi Önkormányzat Városfejlesztési Bizottságának tagja, így közel kétmillió forintos havi fizetést visz haza állami pénzből. Szabó tehát nemcsak egy nőkkel szemben otromba módon viselkedő magánember, hanem egy számos állami funkciót betöltő, álláshalmozó fideszes pártember.

Az MSZP felszólítja Hoffmann Tamást és Simicskó István honvédelmi minisztert, hogy az ügy kivizsgálásáig függesszék fel minden állami és önkormányzati funkciójából Szabó Lászlót. Amennyiben pedig a feljelentést tevő újságírónő állításai igaznak bizonyulnak, elvárjuk az állami, önkormányzati és pártvezetőktől, hogy véglegesen mentsék fel Szabó Lászlót állami és önkormányzati állásaiból.

A helyi MSZP-sek tiltakozó akciója az alábbi linken tekinthető meg: http://bit.ly/2pQHcIe

OS

Választás

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.
2021.december 23.
Új kutatócéggel dolgozunk” – mondta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, annak apropóján, hogy december 15-én egy igencsak kellemetlen tartalmú közvélemény-kutatás szivárgott ki a sajtó felé az ellenzéki összefogás népszerűségéről.
2021.december 22.
Bejegyzés alatt áll Gattyán György pártja, a hivatalos bírósági nyilvántartásban már szerepel a Megoldás Mozgalom. A milliárdos pénteken az Egyenes beszédben jelentette be, hogy aktivizálják a párt tevékenységét. Az ellenzéki összefogás tagjai egységesen úgy vélik: Gattyán György indulása csak a Fidesznek jó. Az ATV Híradó riportja.
2021.december 20.
Budapesten, valamint a 23 megyei jogú város közterein, de az összefogásban részt vevő pártok irodáiban is le lehet adni a szignókat.
2021.december 15.
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tartott Székesfehérváron, ahol többek között kijelentette, rendkívül gátlástalan ellenféllel állnak szemben.
2021.december 12.
„Valami megmozdult. Valami, ami túlmutatott a centrális erőtéren és az egymást taposó pártokon, a médiapolitizáláson, a szekértáborokon és a megosztottságon. Szimbólumok jelentek meg, ötletek, tervek és programok kerültek bemutatásra, értelmes politikai viták zajlottak, önkéntesek és aktivisták ezrei dolgoztak az utcákon, pozitív üzeneteket, politikai gesztusokat, elismerést és együttműködést láthattunk, ami vonzotta a választókat is.”
2021.december 9.
Noha az előválasztás alatt komoly összetűzéseik voltak, a volt kormányfő most megvédte a főpolgármestert.
2021.december 2.
Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.