Fidesz-kapituláció Brüsszelben

Szánalmas és gyomorforgató kapitulációra kényszerült a Fidesz Brüsszelben, erről tanúskodik az a kiszivárgott levél, amelyet a Fidesz EP-képviselői írtak az Európai Parlament néppárti politikusainak.

A Népszava által idézett levélben a fideszesek elismerik, hogy "nem tökéletesek és nem minden kísérletük járt sikerrel", egyúttal jelzik, hogy "rugalmasak" és készen állnak arra, hogy "tartalmas párbeszédet kezdjenek országunk és Európa jövőjéről."

Bicskanyitogató, ahogy az illiberális rezsimet védő fideszes képviselők azt állítják: "mindig is úgy vélték, hogy a konfliktusok kezelésének legjobb módszere a tárgyalás", miközben magyarországi ténykedésük semmi másról nem szólt, mint az egyoldalú, kompromisszumképtelen és törvényszegő erőszakosságról.

A Fidesz EP-képviselői a kiszivárgott levél szerint már menekülnek a kormánypártok EU-ellenes politikájának bélyege elől. Ma délután, amikor az orbáni ámokfutásnak köszönhetően ismét Magyarország lesz az Európai Parlament plenáris ülésének egyik témája, ki fog derülni, hogy Orbán is Európát választja-e Putyin helyett. Eddigi gyakorlatát ismerve félő, hogy ismét csak hazudni fog.

Szembesíteni is fogom ezzel a parlamenti vitában.

Ujhelyi István, az MSZP alelnöke, EP-képviselő - OS

Választás

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.
2021.december 23.
Új kutatócéggel dolgozunk” – mondta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, annak apropóján, hogy december 15-én egy igencsak kellemetlen tartalmú közvélemény-kutatás szivárgott ki a sajtó felé az ellenzéki összefogás népszerűségéről.
2021.december 22.
Bejegyzés alatt áll Gattyán György pártja, a hivatalos bírósági nyilvántartásban már szerepel a Megoldás Mozgalom. A milliárdos pénteken az Egyenes beszédben jelentette be, hogy aktivizálják a párt tevékenységét. Az ellenzéki összefogás tagjai egységesen úgy vélik: Gattyán György indulása csak a Fidesznek jó. Az ATV Híradó riportja.
2021.december 20.
Budapesten, valamint a 23 megyei jogú város közterein, de az összefogásban részt vevő pártok irodáiban is le lehet adni a szignókat.
2021.december 15.
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tartott Székesfehérváron, ahol többek között kijelentette, rendkívül gátlástalan ellenféllel állnak szemben.
2021.december 12.
„Valami megmozdult. Valami, ami túlmutatott a centrális erőtéren és az egymást taposó pártokon, a médiapolitizáláson, a szekértáborokon és a megosztottságon. Szimbólumok jelentek meg, ötletek, tervek és programok kerültek bemutatásra, értelmes politikai viták zajlottak, önkéntesek és aktivisták ezrei dolgoztak az utcákon, pozitív üzeneteket, politikai gesztusokat, elismerést és együttműködést láthattunk, ami vonzotta a választókat is.”
2021.december 9.
Noha az előválasztás alatt komoly összetűzéseik voltak, a volt kormányfő most megvédte a főpolgármestert.
2021.december 2.
Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.