Ferenc pápa Európa jövőjéről

Ferenc pápa Európa jövőjéről

Róma-Budapest, 2017. március 25. szombat (MSZF)

      Félő, hogy az Európai Unió meg fog halni, ha nem hatja át a szolidaritás eszméje – mondta Ferenc pápa az EU állam- és kormányfőinek, akik a a közös piac megalakulásának 60. évfordulója alkalmából gyűltek össze Rómában.

     „Minden élő szervezet, mely célt téveszt és képtelenné válik előre tekinteni, visszafejlődik, és léte is veszélybe kerülhet. A populizmus az önzésből táplálkozik, a legjobb gyógyszer ellene a szolidaritás. Európához méltóan gondolkodni ma azt jelenti, hogy elkerüljük az elszürkülést, a szétforgácsolódást, a részérdekek diadalát a közös érdek felett.  Európa akkor reménykedhet szebb jövőben, ha nem zárkózik magába félelmében, és hamis biztonság helyett elfogadja a sokszínűséget Párbeszédbe kell bocsátkozni az EU-ba bevándorló sok százezer migránssal. Nem szabad azt hinni, hogy a bevándorlási válság pusztán létszám-, gazdasági- és biztonsági kérdés volna” – mondta.

     Ferenc pápa kitért korunk nagy társadalmi problémáira is, mint amilyen a szegénység és a nyomor. Ezt szolidaritás nélkül nem lehet orvosolni. Törődni kell a fiatalokkal! Komoly perspektívát kell nyújtani nekik! Törődni kell a családdal, mert továbbra is a társadalom alapvető sejtje. Lehetőséget kell biztosítani, hogy gyermekeket nemzzenek, ne pedig attól kelljen félniük, hogy nem fogják tudni eltartani őket! Védeni kell az életet! – mondta az egybegyűlteknek Ferenc pápa.+++

 

Kiadta: MSZF SZK

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.
2021.december 23.
Új kutatócéggel dolgozunk” – mondta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, annak apropóján, hogy december 15-én egy igencsak kellemetlen tartalmú közvélemény-kutatás szivárgott ki a sajtó felé az ellenzéki összefogás népszerűségéről.
2021.december 22.
Bejegyzés alatt áll Gattyán György pártja, a hivatalos bírósági nyilvántartásban már szerepel a Megoldás Mozgalom. A milliárdos pénteken az Egyenes beszédben jelentette be, hogy aktivizálják a párt tevékenységét. Az ellenzéki összefogás tagjai egységesen úgy vélik: Gattyán György indulása csak a Fidesznek jó. Az ATV Híradó riportja.
2021.december 20.
Budapesten, valamint a 23 megyei jogú város közterein, de az összefogásban részt vevő pártok irodáiban is le lehet adni a szignókat.
2021.december 15.
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tartott Székesfehérváron, ahol többek között kijelentette, rendkívül gátlástalan ellenféllel állnak szemben.
2021.december 12.
„Valami megmozdult. Valami, ami túlmutatott a centrális erőtéren és az egymást taposó pártokon, a médiapolitizáláson, a szekértáborokon és a megosztottságon. Szimbólumok jelentek meg, ötletek, tervek és programok kerültek bemutatásra, értelmes politikai viták zajlottak, önkéntesek és aktivisták ezrei dolgoztak az utcákon, pozitív üzeneteket, politikai gesztusokat, elismerést és együttműködést láthattunk, ami vonzotta a választókat is.”
2021.december 9.
Noha az előválasztás alatt komoly összetűzéseik voltak, a volt kormányfő most megvédte a főpolgármestert.
2021.december 2.
Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.