Felhívás minden demokratához

Mi, Magyarország demokrata polgármesterei közösen állunk ki egy szolidáris és egyenlő Magyarországért, ahol tiszteletben tartják az önkormányzatiság alapelvét. Valljuk, hogy minden embert ugyanolyan jogok illetnek meg, bárhova is született az országban. Abban hiszünk, hogy a helyi ügyeket helyben lehet a legjobban megoldani.

Nem értünk egyet a kormány központosítási politikájával az önkormányzatiság leépítésével, a települési jogkörök folyamatos csökkentésével.

Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy a kormány kiüresíti az önkormányzatokat és kegyként osztogatja a fenntartáshoz nélkülözhetetlen forrásokat. A Fidesz terve, a magyar önkormányzatiság teljes felszámolása. Célja, hogy nélkülünk dönthessenek rólunk, otthonunk jövőjéről.

A 2018-as országgyűlési választásokra készülve eljött az ideje, hogy saját kezünkbe vegyük sorsunk irányítását. Elég az uram-bátyám világból, a feudális viszonyokból. Demokratára kell bízni az ország vezetését. Támogatjuk Botka Lászlót, mert személye és programja garancia arra, hogy a lakóhelyünket érintő döntések csak a mi jóváhagyásunkkal születhessenek meg. Szeged polgármestereként megmutatta, milyen a cselekvő, hiteles, igazságosságra és egyenlőségre törekvő várospolitika.

Értelmetlen tovább húzni az időt. Ne fecséreljük el energiáinkat arra, hogy egymással küzdünk közös ellenfelünk helyett. Botka László alkalmas kihívója Orbán Viktornak. Kérünk minden felelős demokratát, felelős városvezetőt, hogy Magyarország településeinek és lakóinak érdekében csatlakozzanak hozzánk. Támogassák tudásukkal és munkájukkal Botka Lászlót. Tegyünk meg mindent nemzetünk jövőjéért, hogy Botka László legyen Magyarország következő miniszterelnöke!

Aller Imre Kóny polgármester

Bánhidi József Annavölgy polgármester

Bognár János Igar polgármester

Csabai Gyula Boldva polgármester

Fazekas László Albertirsa polgármester

Fehér László Celldömölk polgármester

Fekete Zsolt Salgótarján polgármester

Halmi József Győrtelek polgármester

Hiesz György Gyöngyös polgármester

Kéri Zoltánné Csenyéte polgármester

Király László Deszk polgármester

Kovács István Örkény polgármester

Lassu István Lábod polgármester

Lerner Henrik Szigetszentmárton polgármester

Magyar József Mezőszilas polgármester

Marton Béla Balatonfűzfő polgármester

Máté Antal Nyírbátor polgármester

Molnár Péter Újszász polgármester

Pluhár László Elek polgármester

Radvánszky Judit Nógrádszakál polgármester

Rédai János Kuncsorba polgármester

Sódarné Varga Gyöngyi Magyarbánhegyes polgármester

Szabó József Répcelak polgármester

Szabó Zoltán Nagykorpád polgármester

Szentgyörgyi József Halásztelek polgármester

Szirbik Imre Szentes polgármester

Szitka Péter Kazincbarcika polgármester

Takács László Grábóc polgármester

Tóth József dr. Budapest XIII. kerület polgármester

Tulbura Gábor Tiborszállás polgármester

Varró István Tápiógyörgye polgármester

Vécsi István Ricse polgármester

Választás

Árnyékkormány létrehozását fontolgatja Márki-Zay Péter közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt, az előválasztás győztese.
2021.október 21.
Furcsa, hogy az M1 többször forgatott az ellenzéki politikusról a napokban, híradójukat mégis régebbi fotókkal, Facebook-képekkel illusztrálták.
2021.október 19.
A miniszterelnök-jelölt csütörtökön a Nyugati téren arról beszélt, mióta Hódmezővásárhelyen polgármester lett, azóta egyik csoda követi a másikat, most pedig arra is lehetőség nyílt, hogy vezetésével Magyarország maga mögött hagyhassa az elmúlt évek „átkát” és megosztottságát.
2021.október 15.
A második forduló első három napján 260 ezren mentek el választani Dobrev Klára és Marki-Zay Péter között, a negyedük nem szavazott az első körben. Szerda este az RTL Klubon vitázik a két ellenzéki miniszterelnökjelölt-jelölt.
2021.október 13.
A második forduló első három napján 260 ezren mentek el választani Dobrev Klára és Marki-Zay Péter között, a negyedük nem szavazott az első körben. Szerda este az RTL Klubon vitázik a két ellenzéki miniszterelnökjelölt-jelölt.
2021.október 13.
Két eltérő stratégia feszül egymásnak az előválasztás második fordulójában. Dobrev Klára a Karácsony-árvákra tette a tétjeit, Márki-Zay Péter a szavazókat próbálja újraosztani.
2021.október 12.
A milliárdos vállalkozó, Bige László azt mondta a Klubrádiónak, nincs más választása. Kész bármilyen segítséget megadni az ellenzéknek, legyen akárki is majd a jelöltjük a jövő évi választáson. Ilyen szintű top milliárdos eddig nem állt ki ennyire nyíltan az ellenzék mellett.
2021.október 11.
Elérhetővé váltak a szavazópontok az előválasztás honlapján.
2021.október 10.