Felháborító az ISIS ellen harcoló, olasz baloldali internacionalista gerillák meghurcolása!

Az Európai Baloldal tiltakozik az olasz fasisztoid állam eljárása ellen, amellyel az Iszlám Állam terroristái ellen harcoló öt gerillát vegzálják.

Az olasz hatóságok és bíróságok arra készülnek, hogy kitiltási és megfigyelési rendeletekkel sértsék meg öt egykori internacionalista gerilla alapvető jogait.

Ez az eset is jól példázza, hogy amíg a baloldaliak az életüket kockáztatva küzdenek a terrorizmus ellen a menekültválságokat megszülő háborúkban a békéért, a szabadságért és a mi biztonságunkért is, addig az európai jobboldal gyűlöletkeltésre, félelemkeltésre, bűnbakteremtésre használja ki ezen konfliktusok menekülő áldozatait.

Az is példátlan, hogy az internacionalista hősöket saját hazájukban azért hurcolják meg és nyilvánítsák a „társadalomra veszélyesnek”, mivel azon Nemzetközi Koalíció mellett harcoltak, amelynek hazájuk is tagja. Ezen logikával az olasz állam saját magát is „társadalomra veszélyesnek” nyilvánította.

Nyilvánvaló, hogy a szélsőjobboldalra sodródott olasz kormánynak nem tetszik, hogy ezek a gerillák baloldaliként és a vörös csillag szimbóluma alatt harcolva tettek valamit a Közel-Kelet, Európa és a világ biztonságáért.

Az Európai Baloldal hazánkban továbbra is kiáll a kurd szabadságharc mellett, és felveszi a kapcsolatot nemzetközi partnereivel az öt hős támogatásáért.
 

Európai Baloldal

Sajtóiroda

http://amiidonk.hu

További információ:

Vajnai Attila

elnök

30/224-2955

avajnai63@gmail.com

cikkfeltöltő: 
GB