Farkas Flórián nyomában a hatóságok

Farkas Flórián mosolyog ránk a Magyar Demokrata címoldaláról. A fideszes parlamenti képviselő, a Lungo Drom elnöke, miniszterelnöki biztos hosszú idő után interjút adott. Sokat nem kockáztatott: mérget vehetett rá, hogy a kormánypárti lapban egyetlen állítása valóságtartamával sem szembesítik.

„Semmilyen büntetőeljárás nincs ellenem. Aki mást állít, az hazudik. Ez az ellenzék szánalmas vesszőparipája, csakhogy egyetlen hivatalos szerv sem támasztotta alá” – jelentette ki Farkas meghökkentő magabiztossággal. Azt is mondta, hogy az ellenzéki sajtó olyan időszakok vizsgálataihoz is igyekszik hozzákötni a nevét, amelyekhez már rég semmi köze nincs.

A Fővárosi Főügyészség ugyanakkor arról tájékoztatta lapunkat, hogy a Híd a munka világába programot érintő nyomozás – egyes korábbi sajtóhírekkel szemben – még folyamatban van. A nyomozást a Nemzeti Adó-és Vámhivatal illetékes főigazgatósága végzi, a Fővárosi Főügyészség a nyomozás felügyeletét látja el. A nyomozás jelenlegi határideje 2018. február 24-e, a határidő indokolt esetben tovább hosszabbítható.

Emlékeztetőül: a Híd a munka világába foglalkoztatási program Farkas Flórián vezetésével, az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) közreműködésével alakult meg, méghozzá abban az időben, amikor Farkas volt az ORÖ elnöke. Az értelmetlen és indokolhatatlan pénzköltéseiről elhíresült program totális csődöt mondott. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma szabálytalanságok sorát tárta fel, és visszakövetelte az ORÖ-től a program végrehajtására adott 1,6 milliárd forintot. Más kérdés, hogy a romapolitikai széljárás változásával a kormány végül mentőövet dobott az ORÖ-nek. (...)

A teljes cikk itt olvasható: http://nepszava.hu/cikk/1145108-farkas-florian-nyomaban-a-hatosagok

cikkfeltöltő: 
GB