Fagyhalál: rendőrség és kormány

Budapest, 2017. január 11. szerda (MSZF)

A Magyar Szociális Fórum szerdán üdvözölte, hogy a rendőrség megcáfolta a kormány arról szóló állítását, hogy senki sem fagyott meg újév óta.

     „Elismerésünket fejezzük ki azoknak a rendőr parancsnokoknak és belügyi tisztségviselőknek, akik a tömeges fagyhalál láttán úgy döntöttek, nem asszisztálnak a politikai vezetés megtévesztő állításainak, hanem a nyilvánosság előtt őszintén megmondják, hogy összefagyott emberekre találtak az ország különböző részein. Az MSZF fontosnak tartja, hogy a rendőrség ne hagyja magát eszközként kihasználni olyan önös politikai célokra, amelyek nem tartják tiszteletben a legalapvetőbb emberi jogot, az élethez való jogot” – áll az emberjogi mozgalom közleményében, mely emlékeztet vasárnapi gyorsjelentésére, miszerint Magyarországon január 8-ig száz körüli fagyhalál eset történt.+++

 

Kiadta: MSZF SZK

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Régiónként bemutatjuk az előválasztáson induló ellenzéki jelölteket, a köztük zajló csatákat. Sorozatunk ötödik része a nyugtat-dunántúli versengésről szól.
2021.szeptember 21.
Egymondatos közleményt adott ki a Fidesz az ellenzéki előválasztás leállásval kapcsolatban. Az MTI országos sajtószolgálatához eljutatott közlemény egészen pontosan így szól:
2021.szeptember 19.
A NER rendszerének lebontásában, a fideszesek felelősségre vonásában, és a korrupciós ügyeken meggazdagodottak elszámoltatásában mind egyetértettek az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek első tévévitájukon, még ha máshogy is közelítenék meg mondjuk az adórendszer vagy a jogállam reformját. Igazi vita csak Hadházy Ákos és Tóth Csaba zuglói képviselőjelöltek támogatása körül alakult ki.
2021.szeptember 13.
Nagyon fontosak a jelöltek, nagyon fontosak a jelölőszervezetek, de sokkal fontosabb az előválasztás demokratikus tisztessége – mondta Magyar György. Az ellenzéki előválasztásban közreműködő Civil Választási Bizottság elnöke beszélt a kampány menetrendjéről, az egyjelöltes választásról, és arról is, van-e jogi alapja az előválasztásnak.
2021.szeptember 11.
Az előválasztás első fordulóját szeptember 18. és 26. között tartják.
2021.szeptember 10.
Hétfőn délelőtt 10 óráig adhatták le az induláshoz szükséges aláírásokat az ellenzéki előválasztás miniszterelnök-jelöltjei. Legalább húszezerre volt szükség, Pálinkás Józsefen kívül mindenkinek sikerült összegyűjtenie.
2021.szeptember 7.
Az MSZP szerint „jobbikos agyszülemény” a kooperáció.
2021.szeptember 3.