Európai Baloldal - MMP2006

Orbán felolvasta a szélsőjobb hadüzenetét a demokratikus Európának

Orbán Viktor az EP-ben mondott beszédében ismét bevetette azt a taktikát, hogy a fasisztoid kormánya antidemokratikus és antiszociális intézkedéseinek nemzetközi elítélését Magyarország és a magyar nép elleni támadásként értékelte.

A kormány eme hazugságával tovább fanatizálja szélsőséges híveit és politikai alapot teremt a demokraták, humanisták és haladó erők hazaárulóként kezelésére, amely az ellenzék elleni fizikális fellépés és erőszak törvényesítésének előszobája.

Orbán beszédében olyan felháborító és a valóságtól teljesen elrugaszkodott kijelentések szerepeltek, amelyek előrevetítik a diktatórikus rendszer tovább épülését.

Orbán lényegében felolvasta a szélsőjobboldal hadüzenetét a demokratikus Európának. A tömegnyomort, a szociális és kulturális válságot, az egészségügy és oktatás csődjét, valamint a gyűlölet és félelem által átitatott, élhetetlen társadalmat megszülő rendszer csak ilyen diktatórikus módszerekkel, agymosással és hazugságokkal tartható fenn – szerencsére nem hosszú távon.

Az Európai Parlamentben ma lejátszódott jelenetek, ahogy képviselők tucatjai mosták fel a padlót Orbánnal, ismét megmutatták, hogy az EP-be olyan bátor baloldali képviselőkre van szükség, akik lépéseket mernek tenni a hazai fasisztoid rendszer kiépülésének megakadályozása érdekében.

 

Európai Baloldal

Sajtóiroda

http://amiidonk.hu