Európa legjobbja után a világ legjobb középülete is a Néprajzi Múzeum lett

https://index.hu/kultur/2018/12/04/europa_legjobbja_utan_a_vilag_legjobb...

Az Európa legjobb középülete díj után a világ legjobb középülete díjat is elnyerte a Liget Budapest Projekt keretében épülő új Néprajzi Múzeum épülete.

D MTI20171208010

Fotó: Városliget Zrt

Az elismerést a világ egyik legrangosabb ingatlanszakmai nemzetközi versenye, az International Property Awards hétfő éjszakába nyúló londoni díjátadó gáláján vehette át Gyorgyevics Benedek, a Liget Budapest Projekt megvalósításáért felelős Városliget Zrt. vezérigazgatója – írja az MTI.

A Néprajzi Múzeum épülete ugyanezen a versenyen előzőleg Európa legjobb középületének díját is megkapta, és így került a világ legjobbjainak járó díj esélyesei közé. 

Gyorgyevics Benedek a díj átvétele után azt mondta, díj nem csupán a magyar építészet kiváló teljesítményére, hanem a magyar innovációra és a magyar kultúrára is ráirányítja a nemzetközi figyelmet.

Az International Property Awards negyedszázados történetében először fordul elő, hogy magyar épület a világ legjobbjaként végezzen kategóriájában. A Napur Architect iroda által tervezett Néprajzi Múzeum új épülete a nemzeti szinten befutó győztes projektek között bizonyult Európa legjobb középületének, majd a kontinens legkiválóbbjaként a világ 10 régiójának kategóriagyőztesei közül érdemelte ki a világ legjobbjának járó „World's Best” díjat.

Nemrég írtuk meg ugyanakkor, hogy eljárási hiba miatt hatályon kívül helyeztéka Néprajzi Múzeum építési engedélyét, így az építkezés csak akkor folytatódhat, ha egy új eljárás újra megítéli az engedélyt. A Liget Budapest szerint a döntés nem befolyásolja az ütemtervet.

cikkfeltöltő: 
GB