Erősödő összefogás a BKV Zrt érdekvédelmei között

A megbeszélésre február 24-én került sor,azonban az NSZ mély sajnálattal és megdöbbenéssel vette tudomásul,hogy az összes,BKV-nál képviselettel rendelkező,meghívott szakszervezetből csupán négy jelent meg a megbeszélésen,a többiek – érthetetlen módon – még helyettessel vagy megbízottal sem képviseltették magukat,melyre természetesen lehetőségük lett volna.

Az NSZ természetesen tisztában van vele,és üdvözli is,hogy voltak jelzések kisebb szakszervezetek részéről,valamint azzal is,hogy a továbbiakban az összefogást erősíteni kell.

A megjelentek tisztázták,hogy mely területeken sürgető lépni,hogy a legszélesebb konszenzuson alapuló összefogást érhessék el,megfogalmazták,mik a közös alapok,melyeken el lehet és el is kell indulni,ezeket pedig alapokmányban lefektették. Ehhez szükséges,hogy a szervezetek egymással és ne egymás ellen dolgozzanak,mert ebből csak súrlódások keletkezhetnek.

A négyek közül Nemes Gábor,az EKSZ elnöke tartja magát a VKSZSZ-ben korábban megfogalmazott állásponthoz,ugyanakkor aláhúzta,hogy rendkívül nagy szükség van összefogásra a jelenlegi állapotok mellett. Bajzik Tamás elnök kiemelte,hogy az érdekvédelmi szférában nincs helyük azoknak a vezetőknek,akik a mozgalmat hátráltatják,tekintélyét lejáratják,és ezzel végső soron az általuk képviselt dolgozóknak okoznak kárt, cserébe azoknak a szervezetekbe vetett bizalmáért.

A teljes cikk,melléklettel a www.nesze.org honlapon található meg.

Nemzeti Szakszervezet - OS

Választás

Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.
Brüsszeli látogatása során, ígéretéhez híven a híres ereszcsatornát is útba ejtette Márki-Zay Péter, az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltje.
2021.november 11.
Megnyílt az út az előtt, hogy a kormány úgynevezett "gyermekvédelmi" népszavazási kérdéseiről a jövő tavaszi országgyűlési választásokkal egy napon dönthessenek a választók.
2021.november 10.
Az előválasztás megítélésének döntő, történelmi szempontja az lesz, hogy végül sikerül-e a segítségével a Fidesz rendszerét lebontani. Ez még előttünk áll, vannak rá biztató jelek, de sokakban kétségek is.
2021.november 7.
Árnyékkormány létrehozását fontolgatja Márki-Zay Péter közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt, az előválasztás győztese.
2021.október 21.
Furcsa, hogy az M1 többször forgatott az ellenzéki politikusról a napokban, híradójukat mégis régebbi fotókkal, Facebook-képekkel illusztrálták.
2021.október 19.