Ennyire még sosem fogtak össze a Fidesz ellen

Először az állását veszítette el, két nappal azután, hogy bejelentette indulási szándékát a Fidesz jelöltjével szemben a hódmezővásárhelyi polgármesteri posztért. A hétvégén pedig már térfigyelő kamerát is kapott az utca, amelyben Márki-Zay Péter lakik. Egy nagycsaládos, konzervatív értékrendű ember miért indul a Fidesz jelöltje ellen, mit gondol Lázár Jánosról, és mikor nem szavazna rá a saját anyja se?

Én lennék a legboldogabb, ha bebizonyosodna, hogy ezeknek az eseményeknek semmi közük a politikai szerepvállalásomhoz. Mindenesetre vannak rajtam kívül sokan, akiket, mint Potrient, üldözi a balszerencse

– mondta Rejtő Jenő rendszeresen megszívatott őrmesterét felidézve Márki-Zay. A hétgyermekes, keresztény-konzervatív, katolikus férfi egy multinacionális cégnél dolgozott karácsonyig. „Előtte nem volt kifogás a munkámmal szemben, így váratlanul ért, de korrektül zajlott le, közös megegyezéssel, végkielégítéssel. Eleinte nem jutott eszembe, hogy ez az indulásom miatt volna, de nem találtam más észszerű magyarázatot.”

Már csak azért sem, mert Zay szerint 2010 előtt is megtörtént, hogy a Fidesz jelöltjével szemben induló végül még a várost is elhagyta, támogatói elvesztették állásukat.

Az utca bekamerázása ugyan előbb volt tervben, mint Márki-Zay indulása, bár a közbeszerzési eljárásból még úgy tűnt, hogy Bercsényi utcában – ahol az ellenjelölt és a néhai polgármester otthona is van - a Kinizsi utca sarkán állítják fel az oszlopot a kamerákkal. (Az eljárásban ezt a két utcát kötőjellel jelölték, a többit vesszővel választották el egymástól. Az összesen 31 kamerából álló rendszer kiépítését 94 millió forintért a System Service Kft nyerte.)

Bejelentette, hogy indul a Fidesz ellen, bekamerázták az utcáját

Bejelentette, hogy indul a Fidesz ellen, bekamerázták az utcáját

Hódmezővásárhelyen független jelöltként indul a polgármesterségért Márki-Zay Péter, az ellenzéki pártok nem indítanak jelöltet.Tovább

Ennek a pénznek lett volna hasznosabb helye az oktatásban és az egészségügyben – jegyezte meg Márki-Zay.

Lázár kormányfőnek is alkalmas

(...)

A teljes cikk itt olvasható: https://index.hu/belfold/2018/01/09/hodmezovasarhely_idokozi_marki_zay_p...

cikkfeltöltő: 
GB