Energiahatékony önkormányzat díjat kapott a kerület

(fotó: ittlakunk.hu)

Egyedüliként a fővárosi kerületek közül a Virtuális Erőmű Program Energiahatékony Önkormányzat díját nyerte el a kerület. Az elismerést Borszéki Gyula alpolgármester vette át.

A díjat azzal érdemelte ki a hivatal, hogy rendszeresen figyelemmel kíséri az önkormányzat energiafogyasztását, megújuló energiát használ és erre a lakosságot is ösztönzi. 

Ezt a szemléletet képviseli a több hazai és nemzetközi díjat is elnyert 100 lakásos passzívház, valamint a szintén passzív szemléletű Kartács utcai bérház és a Meséskert Tagóvoda. Az épületek felújításánál is kiemelt szempont az energiatudatos megoldások alkalmazása, így az elmúlt években megújult többek között a Pöttyös, a Napraforgó a Gyermekkert és a Mese Tagóvoda, a Prevenciós Központ és a Nővér utcai Gyermek Háziorvosi rendelő. Elkészült az Évgyűrűk Idősek Klubja és a Gyöngyösi Tagóvoda homlokzati hőszigetelése. Nyílászárót cseréltek a Derűs Alkony Idősek Klubjában, a Frim Jakab Fogyatékosok Egyesített Intézetének épületein és a Jakab József utcai Gondozóházban is.

A hivatal nyílászáróit szintén korszerűbb, energiatakarékosabb típusokra cserélték, valamint napkollektor rendszer is telepítésre került - írja az önkormányzat.