Energiaforradalom vagy Paks: mivel világítunk 20 év múlva?

Energiaforradalom vagy Paks:
mivel világítunk 20 év múlva?

 

A világban energiaforradalom zajlik: az LNG-technológia, a megújuló energetika, a palagáz, a gazdasági növekedésre és politikai stabilitásra vonatkozó várakozások alapjaiban formálják a jövő energetikáját. A változás átírja az energetika, a gazdasági racionalitás és a nemzetközi rend elmúlt fél évszázadban megszokott kereteit.

 

Magyarország manapság Paks 2 terveitől és a körülötte ismert és nem ismert információktól hangos, de a teljes kép sokkal összetettebb. A Paks 2 projekt a gazdasági racionalitás, a nemzetbiztonság, az energetikai ellátásbiztonság és az ország energetikai jövőképének kérdéseibe vág, miközben a magyar energetika messze nem csak a nukleáris energiaforrások körül forog.

Napról napra formálódik át az emberi energiahasználat. Ez nem a jövő, hanem a jelen zenéje. A rugalmas alkalmazkodóképesség, a változások követése nem egy lehetőség, hanem a jövő sikereinek elemi kihívása: aki ma évtizedekre bebetonozza magát egy adott energia-árszinten, romba dönti jövőbeli versenyképességét, ha mellélő és az olcsó jövőbeli energiát drágára cseréli egy mai döntéssel.

 

Következő konferenciánkon 2017. március 23-án Magyarország vezető energetikai szakembereivel beszélgetünk a Paks 2 projektről és a hazai energiafogyasztás körüli komplex kérdésekről.

Regisztráció

2017. március 23., 9:00–14:00

cikkfeltöltő: 
GB