Elhunyt Joul Bchara, a magyarországi szír közösség vezetője

Budapest, 2016. október 9. vasárnap (MSZF)

Budapesten szombat este bensőséges közösségi összetartással és egyházi gyászszertartással emlékeztek meg az életének 55. évében pénteken hirtelen elhunyt Dr. Joul Bcharáról, a magyarországi Fórum Szíriáért Egyesület elnökéről. A családdal, barátokkal, munkatársakkal vállalt szolidaritás és együttérzés jegyében tartott összejövetelen a Magyar Békekör is képviseltette magát.

     A pestlőrinci Szűz Mária és Szent Mihály Arkangyal Kopt Ortodox templom udvarán felvert óriássátorban összegyűltek előtt Júszef Halil, a magyarországi koptok vallási vezetője, továbbá a szír, az arab és magyar közösségek képviselői mondtak megemlékező beszédeket.

     A Békekör nevében Simó Endre jóbarátnak nevezte Joul Bcharát, mert tevékenységével és emberségével, a békés együttélés hirdetésével közelebb hozta egymáshoz a szír és a magyar népet.  „Előadásaival és beszélgetéseivel a Magyar Békekörben ismeretekkel, tudással, barátsággal ajándékozott meg minket, amiért hálásak vagyunk neki és a hazánkban élő szír közösségnek. Tisztelettel és szeretettel gondolunk rá, és együttérzésünkről biztosítjuk szeretteit, barátait, közösségét. Gyászunk közös. Folytatnunk kell amit ránk hagyott, mert népeinknek szüksége van azokra a szellemi és erkölcsi értékekre, amelyeket képviselt” – mondta Simó Endre. +++

 

Kiadta: MSZF SZK

+36 30 5927371

www.mszfszk.hu

 

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.
2021.december 23.
Új kutatócéggel dolgozunk” – mondta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, annak apropóján, hogy december 15-én egy igencsak kellemetlen tartalmú közvélemény-kutatás szivárgott ki a sajtó felé az ellenzéki összefogás népszerűségéről.
2021.december 22.
Bejegyzés alatt áll Gattyán György pártja, a hivatalos bírósági nyilvántartásban már szerepel a Megoldás Mozgalom. A milliárdos pénteken az Egyenes beszédben jelentette be, hogy aktivizálják a párt tevékenységét. Az ellenzéki összefogás tagjai egységesen úgy vélik: Gattyán György indulása csak a Fidesznek jó. Az ATV Híradó riportja.
2021.december 20.
Budapesten, valamint a 23 megyei jogú város közterein, de az összefogásban részt vevő pártok irodáiban is le lehet adni a szignókat.
2021.december 15.
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tartott Székesfehérváron, ahol többek között kijelentette, rendkívül gátlástalan ellenféllel állnak szemben.
2021.december 12.
„Valami megmozdult. Valami, ami túlmutatott a centrális erőtéren és az egymást taposó pártokon, a médiapolitizáláson, a szekértáborokon és a megosztottságon. Szimbólumok jelentek meg, ötletek, tervek és programok kerültek bemutatásra, értelmes politikai viták zajlottak, önkéntesek és aktivisták ezrei dolgoztak az utcákon, pozitív üzeneteket, politikai gesztusokat, elismerést és együttműködést láthattunk, ami vonzotta a választókat is.”
2021.december 9.
Noha az előválasztás alatt komoly összetűzéseik voltak, a volt kormányfő most megvédte a főpolgármestert.
2021.december 2.
Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.