Elhunyt Joul Bchara, a magyarországi szír közösség vezetője

Budapest, 2016. október 9. vasárnap (MSZF)

Budapesten szombat este bensőséges közösségi összetartással és egyházi gyászszertartással emlékeztek meg az életének 55. évében pénteken hirtelen elhunyt Dr. Joul Bcharáról, a magyarországi Fórum Szíriáért Egyesület elnökéről. A családdal, barátokkal, munkatársakkal vállalt szolidaritás és együttérzés jegyében tartott összejövetelen a Magyar Békekör is képviseltette magát.

     A pestlőrinci Szűz Mária és Szent Mihály Arkangyal Kopt Ortodox templom udvarán felvert óriássátorban összegyűltek előtt Júszef Halil, a magyarországi koptok vallási vezetője, továbbá a szír, az arab és magyar közösségek képviselői mondtak megemlékező beszédeket.

     A Békekör nevében Simó Endre jóbarátnak nevezte Joul Bcharát, mert tevékenységével és emberségével, a békés együttélés hirdetésével közelebb hozta egymáshoz a szír és a magyar népet.  „Előadásaival és beszélgetéseivel a Magyar Békekörben ismeretekkel, tudással, barátsággal ajándékozott meg minket, amiért hálásak vagyunk neki és a hazánkban élő szír közösségnek. Tisztelettel és szeretettel gondolunk rá, és együttérzésünkről biztosítjuk szeretteit, barátait, közösségét. Gyászunk közös. Folytatnunk kell amit ránk hagyott, mert népeinknek szüksége van azokra a szellemi és erkölcsi értékekre, amelyeket képviselt” – mondta Simó Endre. +++

 

Kiadta: MSZF SZK

+36 30 5927371

www.mszfszk.hu

 

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Már az első nap többen letöltötték és beadták az ellenzéki előválasztáshoz szükséges regisztrációhoz kitöltendő nyilatkozatokat.
2021.július 27.
Július 26-ától lehet hivatalosan bejelentkezni jelöltnek az ellenzéki előválasztáson, Jakab Péter, a Jobbik elnöke ezt már meg is tette – írja a politikus Facebook-oldalán.
2021.július 26.
A DK miniszterelnök-jelöltje árnyékkormányt alakít, ha megnyeri az előválasztást.
2021.július 23.
Megküldjük az előválasztás forgatókönyvét és kérjük jelezzen vissza ha a forgatókönyv szerinti ajánló aláírásgyüjtésben segitségünkre tud lenni az alábbi e-mail (bp11@dkp.hu) szíveskedjen jelezni.
2021.július 14.
Mindenkit új feladatok elé állított a pandémia, és nem mindenki volt erre felkészülve – mondta az adatvédelmi problémákról Péterfalvi Attila az InfoRádió Aréna című műsorában. A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke elmondta a véleményét a pedofilellenes törvényről, a civilszervezetek adományozásáról és arról is, miért nem vizsgálta még a hatóság az internetes sütiket.
2021.július 9.
Kovács Gergő szerint a jelenlegi színvonalat ők is tudnák hozni, ráadásul még viccesebbek is lennének.
2021.július 8.
Az ellenzéki pártok miniszterelnök-jelöltjei levélben fordultak az Európai Unió tagállamainak vezetőihez, hogy Magyarország az EU tagja maradjon 2022 után is. Az üzenet:
2021.július 2.
Karácsony Gergely interjút adott a német Bildnek, és azt mondta, „Orbán Magyarországa Kína és Oroszország kapuja az EU-ba”
2021.június 30.
Nem kérnek a magyar adófizetőknek több százmilliárd forintos terhet jelentő kínai hitelből, és a Fudan Egyetem mellett a Budapest–Belgrád vasútvonal beruházását is leállítják, tájékoztatták közös levélben az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek Hszi Csin-pinget, a Kínai Népköztársaság elnökét.
2021.június 23.