Elítéli a Magyar Békekör az EU szankciópolitikáját Oroszország ellen

  A Magyar Békekör vasárnap elítélte az Európai Unió, benne Magyarország szankciópolitikáját Oroszország ellen.

     A békeszerető magyar emberek béke iránti akaratát kifejezésre juttató civil szerveződés szerint az EU egy évvel meghosszabbított oroszellenes embargója, melyhez a magyar kormány újból a nevét adta, szemben áll a magyar emberek érdekével, mert békés együttélés és együttműködés helyett ennek ellenkezőjét szolgálja. Sem a magyar, sem a többi nép nem érdekelt a konfliktus-gerjesztésben.

   A Békekör szerint az oroszellenes embargók nem csak visszaütnek a magyar gazdaságra, hanem politikailag is kétes színben tüntetik fel a „keleti nyitást” hangoztató magyar kormányt.

   Különösen súlyosnak tartja a Békekör az oroszellenes szankciók indoklását: nevezetesen, hogy el akarják rettenteni Oroszországot az „Ukrajna elleni agressziótól”, és „európai terjeszkedésétől”. A Békekör felhívja a figyelmet arra, hogy nem Amerikát és Nyugat-Európát veszik körül orosz katonai bázisok, és újonnan telepített rakétavédelmi rendszerek, hanem fordítva, NATO támaszpontok tömkelegével veszik körül Oroszországot. A NATO legújabb haderő-fejlesztésének keretében a kormány száz magyar katonát helyez készenlétbe.

    A történelem számos olyan konfliktust ismer, melynek kirobbantói hazug állításokkal zúdítottak háborút a népekre. A Magyar Békekör súlyosnak tartja hazánkra nézve, hogy a magyar kormány – ha felemásan is - asszisztál a szembenállás politikájához.+++

Kiadta: MSZF SZK

+36 30 5927371

www.mszfszk.hu

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.
2021.december 23.
Új kutatócéggel dolgozunk” – mondta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, annak apropóján, hogy december 15-én egy igencsak kellemetlen tartalmú közvélemény-kutatás szivárgott ki a sajtó felé az ellenzéki összefogás népszerűségéről.
2021.december 22.
Bejegyzés alatt áll Gattyán György pártja, a hivatalos bírósági nyilvántartásban már szerepel a Megoldás Mozgalom. A milliárdos pénteken az Egyenes beszédben jelentette be, hogy aktivizálják a párt tevékenységét. Az ellenzéki összefogás tagjai egységesen úgy vélik: Gattyán György indulása csak a Fidesznek jó. Az ATV Híradó riportja.
2021.december 20.
Budapesten, valamint a 23 megyei jogú város közterein, de az összefogásban részt vevő pártok irodáiban is le lehet adni a szignókat.
2021.december 15.
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tartott Székesfehérváron, ahol többek között kijelentette, rendkívül gátlástalan ellenféllel állnak szemben.
2021.december 12.
„Valami megmozdult. Valami, ami túlmutatott a centrális erőtéren és az egymást taposó pártokon, a médiapolitizáláson, a szekértáborokon és a megosztottságon. Szimbólumok jelentek meg, ötletek, tervek és programok kerültek bemutatásra, értelmes politikai viták zajlottak, önkéntesek és aktivisták ezrei dolgoztak az utcákon, pozitív üzeneteket, politikai gesztusokat, elismerést és együttműködést láthattunk, ami vonzotta a választókat is.”
2021.december 9.
Noha az előválasztás alatt komoly összetűzéseik voltak, a volt kormányfő most megvédte a főpolgármestert.
2021.december 2.
Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.