Egységes európai biztonsági protokoll kidolgozását javasolja Ujhelyi

A Nemzetközi utasforgalomban közlekedő buszokra kötelező érvényű, egységes európai biztonsági protokoll kidolgozását javasolta Ujhelyi István, az MSZP európai parlamenti (EP-) képviselője.

Ujhelyi István az Európai Parlament közlekedés és turizmus bizottságának alelnökeként kedden Brüsszelben magyar újságíróknak nyilatkozva hangsúlyozta: a szakmai szervezetek, iskolák és busztársaságok mellett a szakpolitikai csoportoknak is le kell vonniuk az olaszországi Verona mellett egy magyar autóbusszal történt tragédia tanulságait.

Véleménye szerint nem szabad túlzott szabályozással, bürokratikus lépésekkel életszerűtlen lépéseket hozni. Ehelyett annak megvizsgálását javasolta, hogy miként lehet az európai közlekedés biztonsága érdekében együttműködő partnereket találni a szakmai szervezetekkel.

Javaslata szerint a nemzetközi utasforgalomban közlekedő buszokra olyan szabályozást kell kidolgozni, amely segíthet a tragédiával járó balesetek számának minimálisra csökkentésében. A képviselő ezzel kapcsolatban egy, a légiközlekedésben már megszokott, életmentő bemutatót tartana szükségesnek, amelyben a biztonsági övek helyes használatát, a menekülő útvonalak ismertetését, a poroltókészülékek pontos helyét, illetve a vészkijáratot biztosító ablaktörő kalapács használatát ismertetik.

Az egységes biztonsági protokoll bevezetéséig is, valamennyi buszos társaságnak nagyobb figyelmet kell szentelnie a már érvényben lévő biztonsági előírások betartására, a biztonsági, életmentésre alkalmas eszközök meglétének és üzemképességének ellenőrzésére - tette hozzá a képviselő.

Tovább Ujhelyi István sajtótájékoztatójának videójához >>>

Választás

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.
2021.december 23.
Új kutatócéggel dolgozunk” – mondta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, annak apropóján, hogy december 15-én egy igencsak kellemetlen tartalmú közvélemény-kutatás szivárgott ki a sajtó felé az ellenzéki összefogás népszerűségéről.
2021.december 22.
Bejegyzés alatt áll Gattyán György pártja, a hivatalos bírósági nyilvántartásban már szerepel a Megoldás Mozgalom. A milliárdos pénteken az Egyenes beszédben jelentette be, hogy aktivizálják a párt tevékenységét. Az ellenzéki összefogás tagjai egységesen úgy vélik: Gattyán György indulása csak a Fidesznek jó. Az ATV Híradó riportja.
2021.december 20.
Budapesten, valamint a 23 megyei jogú város közterein, de az összefogásban részt vevő pártok irodáiban is le lehet adni a szignókat.
2021.december 15.
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tartott Székesfehérváron, ahol többek között kijelentette, rendkívül gátlástalan ellenféllel állnak szemben.
2021.december 12.
„Valami megmozdult. Valami, ami túlmutatott a centrális erőtéren és az egymást taposó pártokon, a médiapolitizáláson, a szekértáborokon és a megosztottságon. Szimbólumok jelentek meg, ötletek, tervek és programok kerültek bemutatásra, értelmes politikai viták zajlottak, önkéntesek és aktivisták ezrei dolgoztak az utcákon, pozitív üzeneteket, politikai gesztusokat, elismerést és együttműködést láthattunk, ami vonzotta a választókat is.”
2021.december 9.
Noha az előválasztás alatt komoly összetűzéseik voltak, a volt kormányfő most megvédte a főpolgármestert.
2021.december 2.
Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.