Egy hete nem tudni, hová vitték Hüvelyes Lajost

Budapest, 2016. augusztus 18. csütörtök (MSZF)

Csütörtökön pontosan egy hete veszett nyoma Hüvelyes Lajosnak, a terézvárosi kilakoltatottnak, akit egy hónapig pszichiátriára internáltak, majd ismeretlen helyre költöztettek. Hollétéről sem a VI. kerületi önkormányzat, sem a rendőrség nem ad felvilágosítást. Az egyik „felsőbb utasításra” hivatkozva megtagadja a választ, a rendőrség pedig nem reagál a rokkantat segítő civilek megkeresésére – számolt róla be a Magyar Szociális Fórum csütörtökön.

    A Magyar Szociális Fórum a rendőri kutatómunka megkönnyítéséért 3 fényképet küldött a dabasi rendőr kapitányságnak. Az egyik Hüvelyes Lajost ábrázolja a pomázi kórházban, a másik kettő pedig azt az ismeretlen című tatárszentgyörgyi házat, amelybe a rokkantat állítólag költöztették. A házról készült felvételeket Bundula Csaba terézvárosi alpolgármester tette közzé az Interneten.

    A 73 éves épelméjű, 81 százalékos rokkantat július 11-én szállították el a pomázi Gálfi Béla kórház I. sz. pszichiátriai osztályáról állítólag Tatárszentgyörgyre. Elszállítói a VI. kerületi önkormányzat intézkedésére mentek el érte, és vitték ismeretlen helyre. Hüvelyes Lajost elszigetelten tartják, akadályozzák kapcsolattartásában a külvilággal, mobil telefonja továbbra sem üzemel, elérhetetlen. Erős a gyanú, hogy gondnokság, vagy gyámság alá akarják helyezni annak dacára, hogy orvosai szerint sem kezelésre, sem gyógyszerezésre nem szorul.

    Megfigyelők véleménye szerint a személy hollétének eltitkolása, és a róla szóló információ megtagadása rosszindulatra, fizikai állapotával való esetleges visszaélésre, emberi jogainak megsértésére enged következtetni. Mivel Hüvelyest akadályozzák a kapcsolattartásban, vélhetően kényszerhelyzetbe akarják hozni, ami jogellenes volna. Mint ismeretes, a jog nem ismeri el az olyan megállapodást, amelyet akarata ellenére kényszerítenek rá valamelyik félre. Ez a gyámság alá helyezésre is vonatkozik.+++

 

Kiadta: MSZF SZK

+36 30 5927371

www.mszfszk.hu

 

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.
2021.december 23.
Új kutatócéggel dolgozunk” – mondta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, annak apropóján, hogy december 15-én egy igencsak kellemetlen tartalmú közvélemény-kutatás szivárgott ki a sajtó felé az ellenzéki összefogás népszerűségéről.
2021.december 22.
Bejegyzés alatt áll Gattyán György pártja, a hivatalos bírósági nyilvántartásban már szerepel a Megoldás Mozgalom. A milliárdos pénteken az Egyenes beszédben jelentette be, hogy aktivizálják a párt tevékenységét. Az ellenzéki összefogás tagjai egységesen úgy vélik: Gattyán György indulása csak a Fidesznek jó. Az ATV Híradó riportja.
2021.december 20.
Budapesten, valamint a 23 megyei jogú város közterein, de az összefogásban részt vevő pártok irodáiban is le lehet adni a szignókat.
2021.december 15.
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tartott Székesfehérváron, ahol többek között kijelentette, rendkívül gátlástalan ellenféllel állnak szemben.
2021.december 12.
„Valami megmozdult. Valami, ami túlmutatott a centrális erőtéren és az egymást taposó pártokon, a médiapolitizáláson, a szekértáborokon és a megosztottságon. Szimbólumok jelentek meg, ötletek, tervek és programok kerültek bemutatásra, értelmes politikai viták zajlottak, önkéntesek és aktivisták ezrei dolgoztak az utcákon, pozitív üzeneteket, politikai gesztusokat, elismerést és együttműködést láthattunk, ami vonzotta a választókat is.”
2021.december 9.
Noha az előválasztás alatt komoly összetűzéseik voltak, a volt kormányfő most megvédte a főpolgármestert.
2021.december 2.
Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.