Durván változik a boltok nyitvatartása: még most érdemes sietni a Tescóba, Lidlbe

https://www.penzcentrum.hu/vasarlas/durvan-valtozik-a-boltok-nyitvatartasa-meg-most-erdemes-sietni-a-tescoba-lidlbe.1077087.html

Közeleg az apokalipszis: három napig nem nyitnak ki a nagyobb boltok. Szombaton tömegekre kell számítani, de szerdán és csütörtökön sem lesznek kevesen a hazai üzletekben. Komoly vásárlási dömping várható, a szakértők szerint a húsvéti forgalom átlagosan mintegy 5 százalékos növekedésére számít a tavalyihoz képest.

Még maholnap meg kell ejtenie a húsvéti nagybevásárlást annak, aki elfeledkezett róla, vagy az utolsó pillanatra hagyta a dolgot. Ugyanis az ünnepi hétvégén nemigen lesznek nyitva a boltok, hiszen már a nagypéntek is munkaszüneti nap, így a legtöbb bolt zárva lesz. Az Országos Kereskedelmi Szövetség tájékoztatása szerint a következők szerint alakul a boltok nyitvatartása húsvétkor:

  • Április 19. péntek: az üzletek zárva lesznek
  • Április 20. szombat: szokásos rendnek megfelelően (egyes kisebb üzletek, iparcikk boltok zárva lesznek)
  • Április 21. vasárnap: az üzletek zárva lesznek
  • Április 22. hétfő: az üzletek zárva lesznek

Ez alól kivételt képeznek a szövetség tájékoztatása szerint a benzinkutak, az ügyeleti rend szerint működő gyógyszertárak, az önálló virágboltok, az újságosok, az édességboltok, a vendéglátó- és szórakozóhelyek és a kisebb, jellemzően nonstop üzemelő boltok, illetve a trafikok - amennyiben maga a tulajdonos vagy a családtagja áll a pult mögé.

A szövetség pedig - ahogyan minden évben - idén is elég nagy forgalomra számít: előreláthatóan az ünnepek előtt szokásos hosszabb sorállás várható, különösen csütörtökön, de a szombati nap is kiemelkedő forgalmú lesz. És Sok család ugyan elutazik a hosszú hétvégén, de sok turista is érkezik ebben az időszakban, akik a boltokban is sokat költekeznek. Nem véletlen, hogy a szakértők is évről évre kiemelik, hogy a húsvét az első olyan időszak az évben, amikor megnő a kiskereskedelmi forgalom: a sonka, csokoládé ás egyéb "szezonális", húsvéti áruk forgalma is berobbanhat, meghaladhatja a 60 milliárd forintot.

Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) főtitkára a húsvéti forgalom átlagosan mintegy 5 százalékos növekedésére számít a tavalyihoz képest.

HU, de tojás!

A tojás is brutálmennyiségben fogy húsvét környékén: minden évben 270-280 millió darabot vesznek a magyarok ebben az időszakban, ami a teljes éves tojásfogyasztás több mint 10 százaléka. Molnár Györgyi, a Baromfi Termék Tanács mezőgazdasági titkára szerint a tojás darabonkénti fogyasztói ára 33-45 forint volt a 13. és 15. héten a vidéki és a budapesti piacokon.

EZ IS ÉRDEKELHET!

Elképesztő, mennyi tojást eszünk húsvétkor: hol van ennyi tyúk az országban?

És te mennyit eszel meg a 280 millióból?

A mezőgazdasági titkár felhívta a vásárlók figyelmét arra, hogy mindig ellenőrizzék a tojásokon a HU jelzést, amely jelzi az eredetet, valamint garantálja a biztonságot, a termék frissességét és a minőséget. A BTT-n belül működő Tojásszövetség szerdai közleménye szerint országos, ismeretterjesztő iskolai programot indítanak a gyerekek reggelizési szokásainak javítására, amely idén tavasszal 15 iskolába és több mint 4000 felsős diákhoz jut majd el. A szövetség a felnőttek oktatását is fontosnak tartja, ezért HU, de tojás! néven Facebook-oldalt is létrehozott.

Ha már a sorban szívsz, mutatjuk, mit vegyél

Nem lesz tehát egyszerű dolgod, ha még a hétvége előtt le akarod tudni a húsvéti nagybevásárlást: ám ez az időszak a tömegek mellett kiváló akciókat is hoz a magyar boltokban. Most a Pénzcentrum megnézte, mik a legjobb vételek az egyes üzletekben a húsvéti slágertermékek közül!

A Lidl-ben akciós például a füstölt, kötözött lapocka, amiből egy kiló 879 forintba kerül, míg az M-es tojásból 10 darab csak 275 forint. A 200 grammos reszelt torma 40 százalékkal lett olcsóbb, most csak 119 forintba kerül. Az újhagyma árát is 35 százalékkal levitték, most csak 129 forint egy csomóval, a zsíros cipóból 400 gramm 169 forintba kerül. A fürtös paradicsom kilója 489, a kacsacombból pedig 699 forintba kerül egy kiló.

A Lidl aktuális akciós újságját itt találod

A Sparban a Regnum sertéstarja kilója 1099 forint, míg a fonott kalácsból 300 gramm 239 forintba kerül. Füstölt hátsó csülök és a Spar füstölt, kötözött lapocka is 990 forintos kilónkénti áron kapható, míg a tóalmási füstölt, nyers kötözött sonka kilója 2690 forint. Az M-L-es méretű mélyalmos tojásból 10 darab 369 forintba kerül, a kiskunfélegyházi tormából 200 gramm pedig 299-be. Egy csomónyi csemegehagyma, vagy retek 129 frointba kerül, ahogyan a fejes saláta is. A Zannini csokitojásra pedig 1-et fizet 2-t kap akció van, két darab 179 forintba kerül!

A Spar akciós újságját itt találod!

Az Auchanban is akciós a fejes saláta, aminek darabja 128 forint, a sós kalácsból fél kiló 298, a Kaiser kötözött lapockából pedig 875-ért adnak egy kilót. A tojás árát is nagyon levitték, az Auchan táclcás, extra sárga, mélyalmos tojásból most egy 30 darabos tálca csak 899 foritba kerül. A háztáji bárány pörkölthús kilója 3299, a sertéslapockából egy kiló pedig 899 forintba kerül. A darált sertéshúsból 500 gramm 399 forintba kerül az Auchanban. Az Auchan füstölt, kötözött lapocka 1799, a Tauris kötözött lapocka pedig 999 forijntos kilónkánti áron került a polcokra.

Az Auchan 16. heti kiadványát itt találod!

A Tescóban 23 százalékkal csökkent a Kinder tojás ára, most csak 197 forint egy darab belőle. A húsvéti fonott kalácsból 700 gramm 399 forint, az S-es Teco tojásból pedig 799 forint egy 30-as tálca. A fejes saláta ára 27 százalékkal csökkent, így 129 forintért adják, 5 kiló krumpli pedig 949 forintba kerül. A friss sertéskaraj kilója 1299 forint ahogyan a tarja is, a sertés húsos csontból pedig 529-be kerül egy kiló. A tóalmási füstölt házi tarja vagy oldalasból pedig 10 deka 299 forint. Van privát füstölt, vagy füstölt főtt kötözött combsonka is, ebból 1590 egy kiló.

A Tescó akciós újságjáért KATT ide!

Az Aldiban fél kiló darált sertéshús 469, 200 gramm bacon pedig 379 forintért kapható. A Kinder Choco Fresh 499 forintba kerül, a Smile gyümölcsös gumicukorból 200 gramm pedig 349 forint. Az eperből egy 500 grammos doboz 349, a piros szőlőből egy kiló pedig 849 forintba kerül. Az M-es tojásból egy 10 darabos pakk 529 forint.

Az Aldi akciós újságját itt találod!

cikkfeltöltő: 
GB