Deutsch Tamás lehet a korrupciós ügyeket vizsgáló uniós bizottság alelnöke

https://hvg.hu/gazdasag/20190706_A_korrupciot_es_a_jogallamisagot_vizsgalo_unios_bizottsagnak_is_fideszes_alelnoke_lehet

Deutsch Tamás lehet a korrupciós ügyeket vizsgáló uniós bizottság alelnöke

A Népszava úgy tudja, a korrupciós ügyeket vizsgáló bizottság egyik alelnökének Deutsch Tamást, míg a jogállamisági ügyekkel foglalkozó alapjogi bizottság egyik alelnökének Hidvéghi Balázst jelölték.

Az uniós bizottságoknak egy elnöke, és négy-négy alelnöke van. Ezek vezetői tisztségeire a pártok frakciói javasolhatnak politikusokat.

És a Néppárt (EPP) frakciójából öt fideszes képviselőt is javasolt különböző alelnöki pozíciókra,

írja a Népszava. Az uniós források szabálytalan elköltését és a korrupciós ügyeket vizsgáló Költségvetési Ellenőrző Bizottság elnökségében a delegációvezetővé is előlépett Deutsch Tamás foglalhat helyet negyedik alelnökként.

Az EPP Hidvéghi Balázst jelölte a jogállamisági ügyekkel rendszeresen foglalkozó alapjogi bizottság harmadik alelnökének. Ebben a testületben készült el a Sargentini-jelentés tervezete is.

Korábban megírtuk, az Európai Néppárt úgy döntött, hogy a fideszesek a felfüggesztés miatt nem kaphatnak ugyan vezető tisztséget a Néppárt parlamenti csoportjában, de arra lesz lehetőségük, hogy vezető parlamenti, illetve szakbizottsági tisztségekre pályázzanak, illetve megőrizzék vezető pozíciójukat, amennyiben jelölésüket megszavazza a frakció többsége.

A jelölt politikusokról a későbbiekben fognak dönteni, tehát nem biztos, hogy meg is választják őket.

Korábbi cikkünkben már megírtuk, hogy minden EP-szakbizottságban lesz fideszes képviselő, azt is, hogy melyik politikus melyik szakbizottságba kerül.

cikkfeltöltő: 
GB