Csaknem negyedmillió új fertőzött egy nap alatt

https://magyarhang.org/belfold/2020/07/17/csaknem-negyedmillio-uj-fertozott-egy-nap-alatt/

Koronavírus – Védőmaszkok

Koronavírus – Védőmaszkok

Újra rekordot döntött a 24 óra alatt regisztrált új koronavírus-fertőzöttek száma a világban: a worldometers statisztikai oldal szerint csütörötkön 248 914 embernél készült pozitív teszt. Az Amerikai Egyesül Államokban is megdőlt az eddigi csúcs: 73 388 új esetet találtak. Brazíliában csaknem 44 ezer új beteget regisztráltak, Indiában 35 ezret, Dél-Afrikában pedig 13 ezret.

A járvány tehát nem csitul a világban: csütörtökön 25 olyan ország volt, ahol ezernél több új pozitív tesztet találtak a szakemberek. Európában továbbra is csökkenő tendenciát mutat a járvány (14 782 új eset, ebből 6428 Oroszországban), miközben Észak- és Dél Amerikából 150 000 új fertőzést jelentettek, Ázsiából 64 ezret és Afrikából húszezret. A járvány következtében csütörtökön 5741 ember hunyt el világszerte.

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.
Brüsszeli látogatása során, ígéretéhez híven a híres ereszcsatornát is útba ejtette Márki-Zay Péter, az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltje.
2021.november 11.
Megnyílt az út az előtt, hogy a kormány úgynevezett "gyermekvédelmi" népszavazási kérdéseiről a jövő tavaszi országgyűlési választásokkal egy napon dönthessenek a választók.
2021.november 10.
Az előválasztás megítélésének döntő, történelmi szempontja az lesz, hogy végül sikerül-e a segítségével a Fidesz rendszerét lebontani. Ez még előttünk áll, vannak rá biztató jelek, de sokakban kétségek is.
2021.november 7.
Árnyékkormány létrehozását fontolgatja Márki-Zay Péter közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt, az előválasztás győztese.
2021.október 21.
Furcsa, hogy az M1 többször forgatott az ellenzéki politikusról a napokban, híradójukat mégis régebbi fotókkal, Facebook-képekkel illusztrálták.
2021.október 19.