Csak a beoltott katonák, rendőrök és börtönőrök kapják meg a hat havi fegyverpénzt

Az új belépők is kaphatnak a választás előtti juttatásból, ha vállalják a három évnyi szolgálatot. Ha viszont a munkaviszonyuk hamarabb megszűnik, akkor vissza kell fizetniük a teljes hat havi juttatást.

https://hirklikk.hu/kozelet/csak-a-beoltott-katonak-rendorok-es-bortonor...

Csak akkor jár a hat havi bérnek megfelelő fegyverpénz a katonáknak, rendőröknek, büntetés-végrehajtásban dolgozóknak, ha január 31-ig beoltatják magukat – derült ki a juttatásról szóló kormányrendeletből, vette észre az RTL.hu.

Orbán Viktor még szeptemberben jelentette be a fegyverpénznek nevezett juttatást, ami először 2023-ra vonatkozott, majd utána előrehozták 2022 februárjára – nyilván a választás miatt. A rendőrök, katonák és a bv-s állomány mellett, a katasztrófavédelem, a NAV pénzügyőrei, az idegenrendészet és a terrorelhárítás alá tartozók is kapnak a juttatásból.

Az érdekképviseletek szerint a végső szabályozás több pontja is elfogadhatatlan, a pénzosztásból például kimarad az a mintegy 15 ezer munkavállaló, aki nem a hivatásos állomány tagja, valamint azok is, akik nyugdíjból mentek vissza dolgozni. A rendőrök elégedetlenségét jól mutatja, hogy több százan nem várták meg a fegyverpénzt, inkább leszereltek, amíg tudtak.

Az rtl.hu kérdésére az Országos Rendőr-főkapitányság kiküldött egy adatsort, ebből a lap szerint az derült ki, hogy összességében mintegy 500-an távozzak a rendőrségtől

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.
2021.december 23.
Új kutatócéggel dolgozunk” – mondta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, annak apropóján, hogy december 15-én egy igencsak kellemetlen tartalmú közvélemény-kutatás szivárgott ki a sajtó felé az ellenzéki összefogás népszerűségéről.
2021.december 22.
Bejegyzés alatt áll Gattyán György pártja, a hivatalos bírósági nyilvántartásban már szerepel a Megoldás Mozgalom. A milliárdos pénteken az Egyenes beszédben jelentette be, hogy aktivizálják a párt tevékenységét. Az ellenzéki összefogás tagjai egységesen úgy vélik: Gattyán György indulása csak a Fidesznek jó. Az ATV Híradó riportja.
2021.december 20.
Budapesten, valamint a 23 megyei jogú város közterein, de az összefogásban részt vevő pártok irodáiban is le lehet adni a szignókat.
2021.december 15.
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tartott Székesfehérváron, ahol többek között kijelentette, rendkívül gátlástalan ellenféllel állnak szemben.
2021.december 12.
„Valami megmozdult. Valami, ami túlmutatott a centrális erőtéren és az egymást taposó pártokon, a médiapolitizáláson, a szekértáborokon és a megosztottságon. Szimbólumok jelentek meg, ötletek, tervek és programok kerültek bemutatásra, értelmes politikai viták zajlottak, önkéntesek és aktivisták ezrei dolgoztak az utcákon, pozitív üzeneteket, politikai gesztusokat, elismerést és együttműködést láthattunk, ami vonzotta a választókat is.”
2021.december 9.
Noha az előválasztás alatt komoly összetűzéseik voltak, a volt kormányfő most megvédte a főpolgármestert.
2021.december 2.
Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.