Csütörtökön péntek? Kedden vasárnap? Hogy is van ez?

https://index.hu/belfold/2019/04/17/husvet_kozossegi_kozlekedes_hosszu_hetvege_bkk_bkv_mav_vonat_busz/

Változik a közösségi közlekedési rendje húsvétkor. A MÁV, a Volánbusz és a Budapesti Közlekedési Központ egyes járatai is módosított menetrend szerint közlekednek, írja az MTI

  • A MÁV közlése szerint csütörtökön a pénteki, pénteken a szombati, vasárnap és hétfőn az ünnepnapi, kedden pedig a vasárnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok. Csúcsforgalom várható a pályaudvarokon, és akár félmillióan is útra kelhetnek. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a húsvét előtti napokban kifejezetten sokan választják az online vásárlást, az átlagos vásárlási szám a másfélszeresére ugrik ilyenkor. A Televonat a megszokottól eltérően nem vasárnap, hanem hétfőn közlekedik Nyíregyházáról Debrecenen át Budapestre. A Nyíregyházáról Debrecenen át a fővárosba tartó járat kizárólag speciális Televonat-jeggyel vehető igénybe.
  • Volánbusznál pénteken és vasárnap a munkaszüneti, szombaton szabadnapi, hétfőn pedig a hét első tanítási szünetes munkanapját megelőző munkaszüneti nap szerinti menetrend lesz érvényben.
  • Budapesti Közlekedési Központ (BKK) tájékoztatása szerint csütörtökön az iskolaszünet idején érvényes pénteki, pénteken a vasárnapi, szombaton a megszokott szombati, vasárnap, illetve hétfőn a vasárnapi, ünnepnapi menetrend szerint közlekednek majd a járatok.
cikkfeltöltő: 
GB