A civilek elleni támadás Magyarország elleni támadás

A Fidesz évek óta próbálja hamis vádakkal, a Rákosi-rendszert idéző álhírekkel és hangulatkeltéssel befeketíteni a Fidesztől független civil társadalmat. Környezetvédők, kulturális szervezetek, a szegénység ellen küzdő civilek ugyanúgy áldozatául esnek a Fidesz gyűlölethadjáratának, mint a demokráciáért, átláthatóságért, alkotmányosságért fellépő civilek.

2014-ben az Orbán-kormány hanyag gazdálkodással, költségvetési csalással próbálta megvádolni a civileket, hogy aztán egyetlen esetben sem találjanak szabálytalanságot, a rendőrséget viszont elmarasztalják jogszerűtlen házkutatás miatt. 2017-ben a Fidesz újra akarja kezdeni az államtól függetlenül működő civilek elleni támadást.

Ugyanakkor nem feledkezhetünk meg a Civilbe Öltözött Fideszesekről sem, ismertebb nevén a CÖF-ről. A kormány szócsöveként ismert Magyar Idők hétfői cikkében azt állította, hogy maga a Fidesz szervezte a Békemenetnek csúfolt politikai propaganda-akciókat, cáfolat híján pedig a Fidesz elismerte, hogy a valódi "álcivilek" mégiscsak köztük vannak.

A civilek elleni kormányzati támadás, a "norvégozás" és "sorosozás" nevetséges lenne, ha nem lennének nagyon is valós következményei. A Fidesz támogatásokat szüntethet meg, irodákat zárathat be, hatóságilag zaklathatja a tevékenységét kritizáló szervezeteket. A demokráciák éppen abban különböznek az autoriter rendszerektől, hogy ezt csak az utóbbiak teszik.

Az MSZP a civilek napján felszólítja a kormányt, hogy álljon le a szánalmas és hazug gyűlöletkampánnyal, és hagyja a törvényesen, a kormánynál ezerszer átláthatóbban működő civileket tenni a dolgukat. Magyarország abból ugyanis csak nyer, ha a környezetét, alkotmányát, demokráciáját, átláthatóságát vagy oktatását elkötelezett civilek védik - akár a kormányzati rombolással szemben.

OS

Választás

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.
2021.december 23.
Új kutatócéggel dolgozunk” – mondta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, annak apropóján, hogy december 15-én egy igencsak kellemetlen tartalmú közvélemény-kutatás szivárgott ki a sajtó felé az ellenzéki összefogás népszerűségéről.
2021.december 22.
Bejegyzés alatt áll Gattyán György pártja, a hivatalos bírósági nyilvántartásban már szerepel a Megoldás Mozgalom. A milliárdos pénteken az Egyenes beszédben jelentette be, hogy aktivizálják a párt tevékenységét. Az ellenzéki összefogás tagjai egységesen úgy vélik: Gattyán György indulása csak a Fidesznek jó. Az ATV Híradó riportja.
2021.december 20.
Budapesten, valamint a 23 megyei jogú város közterein, de az összefogásban részt vevő pártok irodáiban is le lehet adni a szignókat.
2021.december 15.
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tartott Székesfehérváron, ahol többek között kijelentette, rendkívül gátlástalan ellenféllel állnak szemben.
2021.december 12.
„Valami megmozdult. Valami, ami túlmutatott a centrális erőtéren és az egymást taposó pártokon, a médiapolitizáláson, a szekértáborokon és a megosztottságon. Szimbólumok jelentek meg, ötletek, tervek és programok kerültek bemutatásra, értelmes politikai viták zajlottak, önkéntesek és aktivisták ezrei dolgoztak az utcákon, pozitív üzeneteket, politikai gesztusokat, elismerést és együttműködést láthattunk, ami vonzotta a választókat is.”
2021.december 9.
Noha az előválasztás alatt komoly összetűzéseik voltak, a volt kormányfő most megvédte a főpolgármestert.
2021.december 2.
Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.