A CEU nemzeti érték!

Az Orbán-kormány mindig új ellenséget keres, hogy elterelje a figyelmet saját bűneiről. A civilek és Brüsszel után most a Magyarországon működő Közép-Európai Egyetem (CEU) ellen indítottak támadást – annak ellenére, hogy az intézmény hazánk egyik büszkesége. A CEU minden évben előkelő helyen végez a különböző egyetemi rangsorokban, hiszen világviszonylatban is értékelhető teljesítményt nyújt. Diákok százainak ad használható, modern tudást,
oktatói pedig a tudományterületük legismertebb és legkiválóbb képviselői. Magyarországnak ez az egyetem pénzt, megbecsülést, művelt és okos, diplomás embereket ad.

A CEU képzéséről számos magyar vezető került ki – még a kormánynak és a Fidesz európai képviselőcsoportjának is van olyan tagja, aki a Közép-Európai Egyetemen végzett. Az egyetem ösztöndíjakkal támogat szegénységből kikerülő magyar diákokat is, akiknek a CEU nélkül esélyük sem lenne arra, hogy ilyen színvonalú oktatáshoz jussanak. Nincs fontosabb érdeke a magyar államnak annál, hogy ez a rendszer megmaradjon – a Fidesz pedig beszántaná ezt a nagyszerű intézményt is.

A Fidesz CEU elleni támadása, az egyetem bezárással való fenyegetése tudatos hazaárulás.

A kormány szándékosan árt a magyar nemzetnek, Magyarországnak, ha gonosz politikai célokért – hogy még néhány hétig folytathassák az ostoba és szánalmas Soros-ellenes propagandát – bezárja az ország egyik legjobb egyetemét.

A CEU nemzeti érték.

Az MSZP kiáll a Közép-Európai Egyetem mellett, és erre szólít fel minden ellenzéki pártot és Magyarországon működő oktatási intézményt is.

Kunhalmi Ágnes, a Kulturális bizottság alelnöke - OS

Választás

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.
2021.december 23.
Új kutatócéggel dolgozunk” – mondta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, annak apropóján, hogy december 15-én egy igencsak kellemetlen tartalmú közvélemény-kutatás szivárgott ki a sajtó felé az ellenzéki összefogás népszerűségéről.
2021.december 22.
Bejegyzés alatt áll Gattyán György pártja, a hivatalos bírósági nyilvántartásban már szerepel a Megoldás Mozgalom. A milliárdos pénteken az Egyenes beszédben jelentette be, hogy aktivizálják a párt tevékenységét. Az ellenzéki összefogás tagjai egységesen úgy vélik: Gattyán György indulása csak a Fidesznek jó. Az ATV Híradó riportja.
2021.december 20.
Budapesten, valamint a 23 megyei jogú város közterein, de az összefogásban részt vevő pártok irodáiban is le lehet adni a szignókat.
2021.december 15.
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tartott Székesfehérváron, ahol többek között kijelentette, rendkívül gátlástalan ellenféllel állnak szemben.
2021.december 12.
„Valami megmozdult. Valami, ami túlmutatott a centrális erőtéren és az egymást taposó pártokon, a médiapolitizáláson, a szekértáborokon és a megosztottságon. Szimbólumok jelentek meg, ötletek, tervek és programok kerültek bemutatásra, értelmes politikai viták zajlottak, önkéntesek és aktivisták ezrei dolgoztak az utcákon, pozitív üzeneteket, politikai gesztusokat, elismerést és együttműködést láthattunk, ami vonzotta a választókat is.”
2021.december 9.
Noha az előválasztás alatt komoly összetűzéseik voltak, a volt kormányfő most megvédte a főpolgármestert.
2021.december 2.
Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.