Budai Gesztenyés borvacsora // Hegyvidéki Szőlőünnep // Könnyed vörösek

BORVACSORA A BUDAI GESZTENYÉS NAGYVENDÉGLŐBEN
Janek Gábor séf remek ételsorához csodásan passzoló borokkal érkezünk. Igazi gourmet este lesz. Kapcsolódjon ki a természet által körbeölelt étteremben, megnyugtató környezetben izgalmas ízek várják! Részleteket itt találja, jelentkezzen most, elindult az asztalok foglalása.

SZEPTEMBER 22-TŐL HEGYVIDÉKI SZŐLŐÜNNEP A VÁROSHÁZA TÉREN


Immár második alkalommal kerül megrendezésre a Polgármesteri Hivatal előtti téren a környék saját boros fesztiválja. Természetesen ott leszünk és várjuk sok szeretettel. Az üzlet közben is működik a Hollósy Simon utcában. A részleteket itt kövesse.

HŰVÖS ESTÉK, SZELES NAPPALOK - ELJÖTT A ZWEIGELT ÉS PINOT NOIR IDEJE
Ausztriának két szőlőfajtája is remek lehetőséget nyújt a hétköznap esték könnyed felmelegítésére. Sajátjuk azweigelt, és világfajta a pinot noir. Mindkettőben közös, hogy szívesen nyúlunk értük bármikor, nem kell alkalmat várni hozzá. Gyümölcsösségük, lekerített savaik, az éppen hogy megmutatott hordó és a bántó tannin nélkülözése együttesen teszik azok számára is vonzóvá, akik egyébként leszoktak a vörösről a korábbi rossz tapasztalatok miatt. Íme mindkét fajtából három javaslat:
Könnyű gyümölcsösség a 2015-ös remek évjáratból, kis meggy, finom cseresznye, nagy hordó.
A jól eltalált arányok, cseresznye és kis csoki, 8 hónap tölgyfa.
Rubin, lilás árnyalatok, áfonyás, cseresznyés ízvilág, 13 hónap használt barrique-ban.

Kis ribizli piros bogyós gyümölcsökkel, nagy hordós érintés.
Egy bio tétel, mely 12 hónap hordó után szilvás, dohányos vonallal 2015 dísze.
Végül Rust-ból egy biodinamikus tétel érett szilvával, részben barrique, részben nagy hordóval.

cikkfeltöltő: 
GB