A BRICS befogadó, kollektív megoldásra törekvő világrendet akar

Hangcsou-Budapest, 2016. szeptember 4. vasárnap (MSZF)

Felelősséggel tartozunk a világnak, befogadó és kollektív megoldásokra törekvő világrendet akarunk – mondta Narenda Modi, indiai miniszterelnök, a BRICS közösség soros elnöke Hangcsouban, a Húszak csoportjának (G20) tanácskozását megelőző BRICS-találkozót követően.

     A Brazíliát, Dél-Afrikát, Indiát, Kínát és Oroszországot tömörítő BRICS-csoport találkozójáról beszámoló Magyar Szociális Fórum tudósítása szerint Modi úgy vélekedett, hogy a csoport egyre nagyobb befolyást gyakorol a nemzetközi viszonyok alakulására, és hangja egyre erősebb a nemzetközi fórumokon. A Húszak Csoportjának vasárnap kezdődő hangcsoui tanácskozásán is arra összpontosítanak, hogy felelős, kollektív megoldásokat találjanak az égető nemzetközi kérdésekre.

    India, a BRICS soros elnökeként az élet minden területére kiterjedő ötven tanácskozást szervezett az idén a BRICS keretében. Goában október közepén csúcstalálkozót tartanak az öt tagállam vezetői. India azt javasolja társainak a BRICS-ben, hogy lépjenek együttműködésre a Bengáli Kezdeményezés a Multiszektorális Műszaki és Gazdasági Együttműködésért (BIMSTEC) nevű csoporttal, mely Indián kívül Bangladesre, Bhutánra, Mianmarra, Nepálra, Srí Lankára és Thaiföldre terjed ki.+++

 

Kiadta: MSZF SZK

+36 30 5927371

www.mszfszk.hu

 

 

   

cikkfeltöltő: 
GB