Bezár a Déli, nade hogyan közlekedjünk akkor?

Korábbi cikkek a témában:

Most szólunk: október elején két hétre nem lesz Déli pályaudvar

Karbantartási munkálatok miatt október 4-étől, csütörtöktől két hétre lezárják a Déli pályaudvart, ezidő alatt a vonatok döntő többsége csak Kelenföldig – néhány járat pedig a Keleti pályaudvarig – közlekedik. Pótlóbusz viszont egyáltalán nem lesz, sőt, ami még rosszabb hír: nincs szó arról (egyelőre), hogy a Déli pályaudvarig szóló vasúti bérleteket vagy jegyeket a megváltozott útvonalon elfogadná a BKK:

Furcsa, hogy nem terveznek vonatpótlást, hiszen, mint ahogy a Közlekedő tömeg is írja, számos korábbi lezárás alkalmával, de még rendkívüli forgalmi zavarok idején is volt vonatpótló járat ezen a szakaszon – például a pár évvel ezelőtti támfalomlás okozta vágányzár alkalmával is.

Javasolnak mindjárt használható megoldást is, várjuk, mit szól hozzá a MÁV, hiszen már csak egy-két nap van hátra a lezárásig. Szerintük már az is sokat javítana a helyzeten, ha a Déli pályaudvart is érintő 139-es, 140-es és 140A járatok útvonalának kismértékű módosításával azok mindkét irányban érintenék Kelenföld vasútállomást. (És persze lehetne rajtuk vonatbérlettel utazni.)