Beszámíthatatlannak próbálnak feltüntetni egy 72 éves rokkantat, hogy kilakoltathassák

Budapest, 2016. július 10. vasárnap (MSZF)

Terézvárosban beszámíthatatlannak próbálnak feltüntetni egy 72 éves rokkantat, hogy kilakoltathassák önkormányzati otthonából. A kilakoltatás érdekében kétszer rendeltek ki hozzá pszichiátert, hogy szakmai véleménnyel támassza alá a július 19-re kitűzött kilakoltatási tervet – jelentette a Magyar Szociális Fórum az érintett közlése alapján.

    Hüvelyes Lajos azt mondta, úgy érzi, hogy „ezek pszichiátriai intézetbe akarnak záratni engem”.

     Hassay Zsófia, VI. kerületi polgármester, a Fidesz budapesti választmányának alelnöke nem válaszolt a Magyar Szociális Fórum megkeresésére, hogyan születhetett egészségi alapon diszkrimináló végzés, és biztosítanak-e más lakhatást a kutyájával élő Hüvelyes Lajosnak. (A levél június 23-án megérkezett a polgármesteri hivatalba.)    

    Hüvelyes Lajos 2016. május 25-i keltezéssel végrehajtási jegyzőkönyvet kapott kézhez a Bihari és Társa Végrehajtói Irodától. Ebben közlik vele, hogy Dr. Dóczé Erika közjegyző 21011/Ü/71029/2015/2 számú végrehajtói okirattal elrendelte a lakás „kiürítését” az Izabella u. 92. fsz. 9. sz. alatt lakó férfival szemben. Okként egy 167.670 Ft-os bankhitelkártya szerződésből fakadó tartozást hozott fel, melyet az érintett nem ismer el. A végrehajtási jegyzőkönyvet Bíró Béla bírósági végrehajtó helyettes írta alá.

    A kilakoltatásra ítélt rokkant egy hete próbálkozik telefonon beszélni a polgármesteri hivatallal, de a központon túl nem jut. Pedig szeretne szót érteni az illetékesekkel, és kompromisszumra jutni velük jogainak fenntartásával.

        A Magyar Szociális Fórum felidézte a Hassay Zsófiához írt leveléből, hogy „Minden jóérzésű ember aljas eljárásnak tartaná, ha Hüvelyes Lajost holmi szemétként az utcára dobnák, mert beteg, ahelyett, hogy a törvény által előírt szociális gondoskodásban részesítenék”.

    Az MSZF mindvégig kiállt a rokkant lakhatása mellett is, és kötelezőnek tartja a szociális gondoskodást róla mindennemű gyámkodás nélkül – áll az emberjogi mozgalom közleményében.+++

 

Kiadta: MSZF SZK

+36 30 5927371

www.mszfszk.hu

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.
2021.december 23.
Új kutatócéggel dolgozunk” – mondta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, annak apropóján, hogy december 15-én egy igencsak kellemetlen tartalmú közvélemény-kutatás szivárgott ki a sajtó felé az ellenzéki összefogás népszerűségéről.
2021.december 22.
Bejegyzés alatt áll Gattyán György pártja, a hivatalos bírósági nyilvántartásban már szerepel a Megoldás Mozgalom. A milliárdos pénteken az Egyenes beszédben jelentette be, hogy aktivizálják a párt tevékenységét. Az ellenzéki összefogás tagjai egységesen úgy vélik: Gattyán György indulása csak a Fidesznek jó. Az ATV Híradó riportja.
2021.december 20.
Budapesten, valamint a 23 megyei jogú város közterein, de az összefogásban részt vevő pártok irodáiban is le lehet adni a szignókat.
2021.december 15.
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tartott Székesfehérváron, ahol többek között kijelentette, rendkívül gátlástalan ellenféllel állnak szemben.
2021.december 12.
„Valami megmozdult. Valami, ami túlmutatott a centrális erőtéren és az egymást taposó pártokon, a médiapolitizáláson, a szekértáborokon és a megosztottságon. Szimbólumok jelentek meg, ötletek, tervek és programok kerültek bemutatásra, értelmes politikai viták zajlottak, önkéntesek és aktivisták ezrei dolgoztak az utcákon, pozitív üzeneteket, politikai gesztusokat, elismerést és együttműködést láthattunk, ami vonzotta a választókat is.”
2021.december 9.
Noha az előválasztás alatt komoly összetűzéseik voltak, a volt kormányfő most megvédte a főpolgármestert.
2021.december 2.
Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.