Bejelentették: Tarlós István a kormánypárt főpolgármester-jelöltje

(fotó: Vargosz)

"Egy erős, magabiztos, és közkedvelt polgármesterre van szüksége Budapestnek" - mondta Orbán Viktor, ezért felkérte Tarlós Istvánt, hogy induljon újra a főpolgármesteri címért a Fidesz-KDNP színeiben.

Tarlós Istvánnak "szigorú megkötései" voltak a jelöltség elfogadásáért. Ezek közül a legfontosabb, hogy létrehozzák a budapesti fejlesztési tanácsot, amelyet Orbán Viktor Tarlós Istvánnal társelnökségben közösen fog vezetni, így közösen fogják fejleszteni és építeni Budapestet.

A miniszterelnök továbbá egy hatvan tételből álló listát mutatott a főpolgármesternek, amelyen a fővárosi fejlesztéseket sorolták fel. Ezek a már befejezett, és még folyamatban lévő fejlesztések összesen majdnem 1000 milliárd forintba kerülnek - írja a 24.hu.

„Lesz még egy beszélgetésünk miniszterelnök úrral 2019-ről, de 70 évesen én újabb 5 éves ciklust valószínűleg nem vállalok” – mondta még nemrégiben a Népszavának Tarlós István főpolgármester arra a kérdésre, hogy indul-e a 2019-es önkormányzati választáson. Úgy tűnik, azóta megváltozott a véleménye.

Ha Tarlós István újraindul a főpolgármester-választáson, minden esélye megvan arra, hogy harmadszorra is győzzön: a budapestiek 45 százalékának szavazatában biztos lehet - olvasható a Nézőpont Intézet kutatásában. A főpolgármester 11 százalékponttal népszerűbb, mint a kormánypárt. Ha most vasárnap tartanák a választást egy - eddig még nem ismert - baloldali jelölt 30 százalékos eredményt érne el, a Jobbik jelöltje 6, az LMP-é pedig 8 százalékot - olvasható a szeptemberben 800 ember megkérdezésével készült kutatás eredményében. 

Az ittlakunk.hu még augusztusban indított szavazást arról - miután Tarlós azt nyilatkozta, hogy nem indulna jövőre -, szeretnék-e olvasóink, hogy a jelenlegi városvezető újra induljon a választáson, de olvasóink többsége nemmel szavazott.