BALOLDALI SZIGET FESZTIVÁL 2016. szeptember 2 – 4.

BALOLDALI SZIGET FESZTIVÁL 2016. szeptember 2 – 4.

IRÁNY HORÁNY

KULTÚRA – SPORT – POLITIKA

Magyarország nem a Pancho aréna, Budapest nem Felcsút, a gyűlölet nem erény, a szegénység leküzdhető, a lakhatás megoldható, az oktatás és az egészségügy alapérték.

A rendszerváltás történelmi tapasztalatai,

A mezőgazdaság és az ipar kisajátítása,

    Európa jövője, a terrorizmus hatásai és következményei,

 A Fidesz legyőzése, a demokrácia visszaállítása után szabad választások,

      Feltétel Nélküli Alapjövedelem és a csökkentett munkaidő,

            Menekültkérdés – bevándorlás – kivándorlás,

                Rasszizmus és az újfasizmus megerősödése,

                   A szakszervezetek erőtlensége,

                        A jövő szocializmusa,

                               Elnökök vitája,

                                       TTIP, stb.

Kulturális programok. Író-olvasó találkozók,  filmklubok, bányásznapi megemlékezés, a baloldali sajtó bemutatkozása, a valós hírek világa, fórum, teaház, tábortűz, színművészek, kórusok, zenekarok.

Előadók. Artner Annamária, Böröcz József, Csapodi Tamás, Erőss Gábor, Gőgös Zoltán, Hajdú János, Hegyi Gyula, Karácsony Gergely, Kiss Viktor, Korózs Lajos, Komjáthi Imre, Kordás László, Krausz Tamás, Maite Mola, Melegh Attila, Misetics Bálint, Setét Jenő Brada, Szalai Erzsébet, Szanyi Tibor, Szentpéteri Györgyi, Székely Tamás, Tamás Gáspár Miklós, Tóbiás József, Szlimán Ahmed, Újszászi Györgyi, Vajnai Attila és még sokan mások.*

Fellépők. Baranyi Ferenc, Galkó Balázs, Garai Róbert, Kertész Péter, Kövesdi László, Merényi Judit, Moldova György, Szabó Endre, Zsolnai Júlia, Mouksa Együttes, Ságvári Endre Ének és Szavaló Kórus.

Helyszín. Regatta Szabadidőközpont – Horány, Parti út 16.

Megközelítés. Távolsági buszjárattal Budapest-Újpest városkaputól Dunakeszin a horányi révig (20 perces menetidő), onnan komppal lehet átjutni a szigetre. A révtől tízperces sétával érhető el a szabadidőközpontot. Autóval: a Dunakesziről induló autós- és gyalogoskomppal vagy Szentendre irányából a tahi hídon keresztül lehet bejutni a Szentendrei-szigetre (Leányfalu, Tahitótfalu, Szigetmonostor érintésével).

Árak

Péntek–szombat–vasárnap (2 éjszakai szállás, 7 étkezés, üdülőhelyi díj + regisztráció): 12 ezer Ft.

Péntek–szombat vagy szombat–vasárnap (1 éjszakai szállás, 5 étkezés, üdülőhelyi díj, regisztráció): 9000 Ft.

Egy nap szállás nélkül (2, ill. 3 étkezés és regisztráció): 2.000 Ft.

Sátorban: 1 nap 2500 Ft, 2 nap 4000 Ft, 3 nap 5000 Ft (szállás és étkezések+ regisztráció).

Regisztrációs díj (étkezés és szállás nélkül): napi 500 Ft (büfé van).

Elhelyezés: 4–6–8 személyes szobákban.

Jelentkezni lehet: somijudit@yahoo.fr

Előleg fizetendő (bankszámlaszámmal mailben közöljük)

*Néhány előadóval az egyeztetés még nem végleges.

 

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.
2021.december 23.
Új kutatócéggel dolgozunk” – mondta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, annak apropóján, hogy december 15-én egy igencsak kellemetlen tartalmú közvélemény-kutatás szivárgott ki a sajtó felé az ellenzéki összefogás népszerűségéről.
2021.december 22.
Bejegyzés alatt áll Gattyán György pártja, a hivatalos bírósági nyilvántartásban már szerepel a Megoldás Mozgalom. A milliárdos pénteken az Egyenes beszédben jelentette be, hogy aktivizálják a párt tevékenységét. Az ellenzéki összefogás tagjai egységesen úgy vélik: Gattyán György indulása csak a Fidesznek jó. Az ATV Híradó riportja.
2021.december 20.
Budapesten, valamint a 23 megyei jogú város közterein, de az összefogásban részt vevő pártok irodáiban is le lehet adni a szignókat.
2021.december 15.
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tartott Székesfehérváron, ahol többek között kijelentette, rendkívül gátlástalan ellenféllel állnak szemben.
2021.december 12.
„Valami megmozdult. Valami, ami túlmutatott a centrális erőtéren és az egymást taposó pártokon, a médiapolitizáláson, a szekértáborokon és a megosztottságon. Szimbólumok jelentek meg, ötletek, tervek és programok kerültek bemutatásra, értelmes politikai viták zajlottak, önkéntesek és aktivisták ezrei dolgoztak az utcákon, pozitív üzeneteket, politikai gesztusokat, elismerést és együttműködést láthattunk, ami vonzotta a választókat is.”
2021.december 9.
Noha az előválasztás alatt komoly összetűzéseik voltak, a volt kormányfő most megvédte a főpolgármestert.
2021.december 2.
Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.