Bérmegállapodás után nyugdíj-megállapodást!

A Nyugdíjasok Országos Szövetsége (NYOSZ) örömmel nyugtázta a szakszervezetek eredményes munkálkodását, amelynek nyomán a munkavállalók jövedelmi viszonyaiban jelentős javulás történt az elmúlt hónapokban. Hasonló eredményt várnak a szakszervezetek és a Nyugdíjasok Országos Szövetsége együttműködésétől a nyugdíjasok jövedelemszintjének javulásában is. Erről tárgyalt a Magyar Szakszervezeti Szövetség képviseletében Kordás László elnök és a NYOSZ elnöke, Némethné Jankovics Györgyi.

A tárgyalások keretében Kordás László kifejtette, hogy a mai aktív dolgozók számára - akik jó esetben előbb-utóbb nyugdíjassá válnak - nem közömbös a nyugdíjszínvonal mértéke, de a mai nyugdíjas korú szakszervezeti tagok életminőségének alakulása sem lehet érdektelen a szakszervezetek számára.

A két korosztály közös érdekét felismerve a két fél – a nyugdíjrendszer átalakításáról szóló jövőbeni javaslataik összehangolása érdekében – közös javaslatok kidolgozására vállalt kötelezettséget. Megállapodtak abban, hogy a szakszervezetek szakmai bázisára, valamint a nyugdíjas szervezetek népes táborára támaszkodva alakítják ki az aztán közösen képviselt nyugdíjpolitikai javaslataikat, a politikai tényezők számára megfogalmazott ajánlásaikat.

Magyar Nyugdíjasok Egyesületeinek Országos Szövetsége NYOSZ - OS

Választás

Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.
Brüsszeli látogatása során, ígéretéhez híven a híres ereszcsatornát is útba ejtette Márki-Zay Péter, az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltje.
2021.november 11.
Megnyílt az út az előtt, hogy a kormány úgynevezett "gyermekvédelmi" népszavazási kérdéseiről a jövő tavaszi országgyűlési választásokkal egy napon dönthessenek a választók.
2021.november 10.
Az előválasztás megítélésének döntő, történelmi szempontja az lesz, hogy végül sikerül-e a segítségével a Fidesz rendszerét lebontani. Ez még előttünk áll, vannak rá biztató jelek, de sokakban kétségek is.
2021.november 7.
Árnyékkormány létrehozását fontolgatja Márki-Zay Péter közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt, az előválasztás győztese.
2021.október 21.
Furcsa, hogy az M1 többször forgatott az ellenzéki politikusról a napokban, híradójukat mégis régebbi fotókkal, Facebook-képekkel illusztrálták.
2021.október 19.