A békekör elítéli az amerikai támadást Szíria ellen

Budapest, 2017. április 8. szombat (MSZF)

A Magyar Békekör elítéli az Egyesült Államok rakétatámadását Szíria ellen, mert a békés rendezés helyett a konfliktus gerjesztésének kedvez. Támadásával az amerikai vezetés a terroristák ellen harcoló szír haderő főparancsnokságára mért csapást – tudatta a civil szerveződés szombaton kiadott közleményében.

    A Békekör szerint az amerikai hadvezetés koholt vádakkal próbálja térdre kényszeríteni Aszad elnök kormányát, és attól sem riad vissza, hogy céljának eléréséért terrorszervezetekkel fogjon össze. A történtek arra engednek következtetni, hogy meg akarják hiúsítani a politikai rendezést, és a hozzá vezető genfi és asztanai tárgyalások eredményességét. Washington anélkül támadott, hogy meggyőződött volna vádjának igazságtartalmáról. Nevezetesen arról, hogy valóban a szír hadsereg vetett-e be vegyi fegyvert, kioltva 86 ember, köztük 21 gyermek életét, vagy terrorista kézen lévő mérges gáz-raktárt ért találat! Katonai lépéssel vágott az igazság kiderítése elé, mint tette Irakban 2003-ban, hogy azután bebizonyosodjon, hogy Szaddam Huszein rendszerének nem volt tömegpusztító fegyvere. Orosz és szír részről tényeket tártak az ENSZ elé arról, hogy nem vetettek be vegyi fegyvert sem Khan Cheikhoun-nál, sem másutt. A szíriai hadseregnek nincs vegyi fegyvere – ismerte el az ENSZ Vegyi Fegyverek Tilalmával foglalkozó szakosított Szervezete (OPCW).

     A Magyar Békekör az amerikai vezetés felelősségtudatára apellál, és elvárja az Egyesült Államoktól az igazság kiderítését.  Hogyan születhetett döntés a Szíria elleni támadásról egyértelmű bizonyíték nélkül arra vonatkozóan, hogy a tömegmészárlást valóban a szír hadsereg követte el?

     A Magyar Békekör szerint az amerikai támadás felidézte az orosz-amerikai közvetlen összecsapás veszélyét is, annak minden lehetséges következményével az emberiségre nézve. Felelős politikai vezetés nem játszhat a tűzzel!Meggyőződésünk, hogy az amerikai népnek is érdeke a szíriai konfliktus politikai rendezése. Bűnös az a politika, amely meg akarja hiúsítani a békés rendezést!

    Ezért arra kérjük a rakétatámadást elkövető amerikai kormányt, hogy mérsékelje magát, vizsgálja felül agresszív politikáját, és váltsa valóra Trump elnök ígéretét a terrorizmus felszámolásáról, és a terrorizmus elleni összefogásról Oroszországgal!

    Magyarország a szír politikai rendezésben érdekelt, mert csak az szolgálja békéhez fűződő nemzeti érdekünket – áll a Magyar Békekör nyilatkozatában.+++

Kiadta: MSZF SZK

+36 30 5927371

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.
2021.december 23.
Új kutatócéggel dolgozunk” – mondta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, annak apropóján, hogy december 15-én egy igencsak kellemetlen tartalmú közvélemény-kutatás szivárgott ki a sajtó felé az ellenzéki összefogás népszerűségéről.
2021.december 22.
Bejegyzés alatt áll Gattyán György pártja, a hivatalos bírósági nyilvántartásban már szerepel a Megoldás Mozgalom. A milliárdos pénteken az Egyenes beszédben jelentette be, hogy aktivizálják a párt tevékenységét. Az ellenzéki összefogás tagjai egységesen úgy vélik: Gattyán György indulása csak a Fidesznek jó. Az ATV Híradó riportja.
2021.december 20.
Budapesten, valamint a 23 megyei jogú város közterein, de az összefogásban részt vevő pártok irodáiban is le lehet adni a szignókat.
2021.december 15.
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tartott Székesfehérváron, ahol többek között kijelentette, rendkívül gátlástalan ellenféllel állnak szemben.
2021.december 12.
„Valami megmozdult. Valami, ami túlmutatott a centrális erőtéren és az egymást taposó pártokon, a médiapolitizáláson, a szekértáborokon és a megosztottságon. Szimbólumok jelentek meg, ötletek, tervek és programok kerültek bemutatásra, értelmes politikai viták zajlottak, önkéntesek és aktivisták ezrei dolgoztak az utcákon, pozitív üzeneteket, politikai gesztusokat, elismerést és együttműködést láthattunk, ami vonzotta a választókat is.”
2021.december 9.
Noha az előválasztás alatt komoly összetűzéseik voltak, a volt kormányfő most megvédte a főpolgármestert.
2021.december 2.
Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.