Azonnali megoldást sürget az MSZP az FKF-nél

Sztrájkot hirdetett a Helyiipari és Városgazdasági Dolgozók Szakszervezete 2000 FKF-nél működő alapszervezete. Ha egy köztulajdonú vállalat dolgozói sztrájkot hirdetnek, az mindig azt jelzi, hogy a tulajdonos szerepét ellátó politikai vezetők nem hallják meg az utcán, a legalsó szinten dolgozók szavát. Azt jelzi, hogy az adott szolgáltatást végzők munkáját, jó szándékát, tenni akarását biztosra veszik, sőt, visszaélnek vele.

Cinikus és káros az a városvezetés és kormányzás, amelyik azt gondolja, hogy bármit megtehet a köztisztaságért dolgozókkal, mert ezek az emberek sem akarnak szemetes várost, mert el akarják végezni a munkájukat akkor is, ha nehéz körülmények között teszik.

Az FKF sztrájkja egyértelmű jele annak, hogy a Budapesti Városüzemeltetési Holding ötlete jelen formájában megbukott, a kormány ostoba politikájának árát pedig az utcát takarítókkal fizettetik meg. Egyszerű az összefüggés: a magyar kormány milliárdokat szór el presztízsprojektekre, Orbán Viktornak fontos nagy irodára, Várba költözésre, az így elköltött pénzt pedig a köztulajdonú cégek munkatársain is leverik.

Az élelmiszerek drágulását messziről sem követi a fizetésemelésük, lehetetlen körülmények között dolgoznak, a kockáztatott egészségüket pedig senki nem fizeti meg nekik.

Ezért azonnali megoldást követelünk az FKF-nél! Normális, érhető béreket az elvégzett munkáért abból a pénzből, ami ma várfelújításra meg fideszesek hobbijára folyik el!

Kunhalmi Ágnes, az MSZP budapesti elnöke

Őrsi Gergely, ügyvezető alelnök

OS

Választás

Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.
Brüsszeli látogatása során, ígéretéhez híven a híres ereszcsatornát is útba ejtette Márki-Zay Péter, az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltje.
2021.november 11.
Megnyílt az út az előtt, hogy a kormány úgynevezett "gyermekvédelmi" népszavazási kérdéseiről a jövő tavaszi országgyűlési választásokkal egy napon dönthessenek a választók.
2021.november 10.
Az előválasztás megítélésének döntő, történelmi szempontja az lesz, hogy végül sikerül-e a segítségével a Fidesz rendszerét lebontani. Ez még előttünk áll, vannak rá biztató jelek, de sokakban kétségek is.
2021.november 7.
Árnyékkormány létrehozását fontolgatja Márki-Zay Péter közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt, az előválasztás győztese.
2021.október 21.
Furcsa, hogy az M1 többször forgatott az ellenzéki politikusról a napokban, híradójukat mégis régebbi fotókkal, Facebook-képekkel illusztrálták.
2021.október 19.