Az orosz tudományos akadémia tagjává választották Henry Kissingert

Az orosz tudományos akadémia tagjává választották Henry Kissingert

Moszkva-Budapest, 2016. október 29. szombat (MSZF)

 

     A Magyar Békekör szombaton jelentette, hogy az Orosz Tudományos Akadémia tagjává választották Henry Kissingert. Az eseményt - Borisz Csetveruskin akadémikus jelentette be pénteken.

     Az Egyesült Államok elnökének egykori nemzetbiztonsági tanácsadója, majd az amerikai kormány külügyminisztere a globális problémákról szóló tanulmányai miatt nyerte el a tisztséget. A 93 éves politikus az enyhülési politika egyik megalapozója volt. 1973-ban Nobel békedíjjal tüntették ki a vietnami háború befejezését szentesítő párizsi béke-megállapodásért.  

     Csetveruskin kiemelte Kissinger művei közül a „Nukleáris fegyverek és külpolitika”, „A fehérházi évek” és a „Kell-e Amerikának külpolitika?” címűt. Henry Kissingert számos amerikai állami kitüntetésben részesítették, köztük az elnök Szabadság Érdemrendjével tüntették ki, az Egyesült Államok legmagasabb civil kitüntetésével, melyet azok kaphatnak, akik kiemelkedő munkával szereztek érvényt az amerikai nemzetbiztonsági érdekeknek, és járultak hozzá a világ békéjéhez.

     Kissingerrel együtt az Orosz Tudományos Akadémia tagjává választottak további hat béke Nobel-díjast:Serge Haroche és Martinus Veltman fizikust, Roger D. Kornberg, Jean-Pierre Sauvage és Dan Shechtmann kémikust és Kenneth J. Arrow közgazdászt.

     A Magyar közszolgálati média nem adott hírt Kissinger és a többi béke Nobel-díjas megválasztásáról az Orosz Tudományos Akadémia tagjává – jegyezte meg a Békekör.+++

 

Kiadta: MSZF SZK

+36 30 5927371

www.mszfszk.hu

Választás

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.
2021.december 23.
Új kutatócéggel dolgozunk” – mondta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, annak apropóján, hogy december 15-én egy igencsak kellemetlen tartalmú közvélemény-kutatás szivárgott ki a sajtó felé az ellenzéki összefogás népszerűségéről.
2021.december 22.
Bejegyzés alatt áll Gattyán György pártja, a hivatalos bírósági nyilvántartásban már szerepel a Megoldás Mozgalom. A milliárdos pénteken az Egyenes beszédben jelentette be, hogy aktivizálják a párt tevékenységét. Az ellenzéki összefogás tagjai egységesen úgy vélik: Gattyán György indulása csak a Fidesznek jó. Az ATV Híradó riportja.
2021.december 20.
Budapesten, valamint a 23 megyei jogú város közterein, de az összefogásban részt vevő pártok irodáiban is le lehet adni a szignókat.
2021.december 15.
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tartott Székesfehérváron, ahol többek között kijelentette, rendkívül gátlástalan ellenféllel állnak szemben.
2021.december 12.
„Valami megmozdult. Valami, ami túlmutatott a centrális erőtéren és az egymást taposó pártokon, a médiapolitizáláson, a szekértáborokon és a megosztottságon. Szimbólumok jelentek meg, ötletek, tervek és programok kerültek bemutatásra, értelmes politikai viták zajlottak, önkéntesek és aktivisták ezrei dolgoztak az utcákon, pozitív üzeneteket, politikai gesztusokat, elismerést és együttműködést láthattunk, ami vonzotta a választókat is.”
2021.december 9.
Noha az előválasztás alatt komoly összetűzéseik voltak, a volt kormányfő most megvédte a főpolgármestert.
2021.december 2.
Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.