Az Orbán-unokák Összeszámolásának Napja

https://kolozsvaros.com/2021/06/01/az-orban-unokak-osszeszamolasanak-nap...

Egyszerűen csodálatos az az életrajz, amit a köszöntőhöz csatoltak. Tényleg csak néhány részletet emelek ki, kár lenne túlságosan sok időt fecsérelni a nagy államférfi élettörténetének feszegetésére. Már csak azért is, mert nekem aligha fizetne ezért bárki, akinek igen, az meg egyenesen könyvet ír a témáról.

1989-90-ben az oxfordi Pembroke College-ban tanult.

Innen mindössze annyi maradt ki, hogy a dolgot Soros György finanszírozta, előtte két évig a Soros Alapítvány által működtetett Közép-Európa Kutatócsoport munkatársaként jutott jövedelemhez. Az oxfordi tanulmányok nem egy és nem is két évig tartottak, ahogy az évszámokból következtetni lehet. 1989. szeptemberétől 1990 januárjáig ívelt ez az időszak, de a négy hónap sem négy, tanulással töltött hónap volt, csupán néhány hetes tanulmány fért bele, aztán hazarohant őfényessége, mert itthon választásokat rendeztek. Nem nagyon akart lemaradni a lehetőségről. Tehát Soros kidobta az ablakon a pénzét, Orbán semmiféle képzést nem szerzett (ahogy egyébként a diploma megszerzése után sem), mégis ezzel az oxfordi iskolával henceg évek óta.

1989 nyarán tagja volt az Ellenzéki Kerekasztal tárgyalócsoportjának. 1990 óta a Magyar Országgyűlés képviselője. 1990-1993 között a Fidesz frakcióvezetője, majd a párt elnöke. 1998-2002 között a Fidesz – Magyar Polgári Párt vezette koalíciós kormány miniszterelnöke.

(...)

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Régiónként bemutatjuk az előválasztáson induló ellenzéki jelölteket, a köztük zajló csatákat. Sorozatunk ötödik része a nyugtat-dunántúli versengésről szól.
2021.szeptember 21.
Egymondatos közleményt adott ki a Fidesz az ellenzéki előválasztás leállásval kapcsolatban. Az MTI országos sajtószolgálatához eljutatott közlemény egészen pontosan így szól:
2021.szeptember 19.
A NER rendszerének lebontásában, a fideszesek felelősségre vonásában, és a korrupciós ügyeken meggazdagodottak elszámoltatásában mind egyetértettek az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek első tévévitájukon, még ha máshogy is közelítenék meg mondjuk az adórendszer vagy a jogállam reformját. Igazi vita csak Hadházy Ákos és Tóth Csaba zuglói képviselőjelöltek támogatása körül alakult ki.
2021.szeptember 13.
Nagyon fontosak a jelöltek, nagyon fontosak a jelölőszervezetek, de sokkal fontosabb az előválasztás demokratikus tisztessége – mondta Magyar György. Az ellenzéki előválasztásban közreműködő Civil Választási Bizottság elnöke beszélt a kampány menetrendjéről, az egyjelöltes választásról, és arról is, van-e jogi alapja az előválasztásnak.
2021.szeptember 11.
Az előválasztás első fordulóját szeptember 18. és 26. között tartják.
2021.szeptember 10.
Hétfőn délelőtt 10 óráig adhatták le az induláshoz szükséges aláírásokat az ellenzéki előválasztás miniszterelnök-jelöltjei. Legalább húszezerre volt szükség, Pálinkás Józsefen kívül mindenkinek sikerült összegyűjtenie.
2021.szeptember 7.
Az MSZP szerint „jobbikos agyszülemény” a kooperáció.
2021.szeptember 3.