Az oltóanyag pazarlása emberéleteket is pazarol

A Fidesz dilettantizmusa tönkretette az egészségügyet: amire kellene pénz, arra nem költenek, amire pedig jut forrás, ott pazarló módon költekeznek. Erről utal többek között az a tény is, hogy az idei influenzaszezonban az 1,3 millió berendelt ingyenes oltóanyagnak csupán a fele fogyott el – a többi veszteség, mivel a vakcinákat jövőre már nem lehet felhasználni. Ez nagyjából 700 millió forintos kárt jelent.

Eközben Magyarországon a 65, illetve 70 év felettiek körében 1,5-2 millió ember oltása lenne indokolt, ahhoz hogy elérjük az Uniós irányelvben javasolt 75 százalékos átoltottságot az idősek között. Ehhez képest Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár beszámolójában mindössze 620 ezer oltott ember szerepel, az átoltottság aránya pedig évről évre csökken.

A Fidesz-kormány tehát egyszerre bánik pazarlóan az emberek pénzével és az emberek életével.  Ha ugyanis megrendelt 1,3 millió oltóanyagot, akkor gondoskodnia kellett volna arról, hogy ez a mennyiség elfogyjon. Ha viszont figyelembe vették volna, hogy az elmúlt években folyamatosan csökkent az ingyenes influenza oltóanyag felhasználása, akkor nem kellett volna 1,3 millió vakcinát rendelniük.

Ónodi-Szűcs Zoltánnak a bizottsági beszámoló során nem megsértődnie kell, hanem a járvány kitörése előtt ki kellett volna adni a feladatot a háziorvosoknak, hogy a 65, vagy 70 feletti korosztályt és a krónikus betegeket be kell oltani, majd ennek az ellenőrzését meg is kellett volna szerveznie. Így nőhetett volna az átoltottság, csökkenhetett volna a halálozás, és nem dobnánk ki 700 millió forintot az ablakon az egyébként is forráshiányos egészségügyből. 

Szakács László frakcióvezető-helyettes - OS

Választás

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.
2021.december 23.
Új kutatócéggel dolgozunk” – mondta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, annak apropóján, hogy december 15-én egy igencsak kellemetlen tartalmú közvélemény-kutatás szivárgott ki a sajtó felé az ellenzéki összefogás népszerűségéről.
2021.december 22.
Bejegyzés alatt áll Gattyán György pártja, a hivatalos bírósági nyilvántartásban már szerepel a Megoldás Mozgalom. A milliárdos pénteken az Egyenes beszédben jelentette be, hogy aktivizálják a párt tevékenységét. Az ellenzéki összefogás tagjai egységesen úgy vélik: Gattyán György indulása csak a Fidesznek jó. Az ATV Híradó riportja.
2021.december 20.
Budapesten, valamint a 23 megyei jogú város közterein, de az összefogásban részt vevő pártok irodáiban is le lehet adni a szignókat.
2021.december 15.
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tartott Székesfehérváron, ahol többek között kijelentette, rendkívül gátlástalan ellenféllel állnak szemben.
2021.december 12.
„Valami megmozdult. Valami, ami túlmutatott a centrális erőtéren és az egymást taposó pártokon, a médiapolitizáláson, a szekértáborokon és a megosztottságon. Szimbólumok jelentek meg, ötletek, tervek és programok kerültek bemutatásra, értelmes politikai viták zajlottak, önkéntesek és aktivisták ezrei dolgoztak az utcákon, pozitív üzeneteket, politikai gesztusokat, elismerést és együttműködést láthattunk, ami vonzotta a választókat is.”
2021.december 9.
Noha az előválasztás alatt komoly összetűzéseik voltak, a volt kormányfő most megvédte a főpolgármestert.
2021.december 2.
Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.