Az MSZP folytatja az európai egyeztetést a magyar egészségügy helyzetéről

A magyar egészségügy helyzetéről és az európai intézmények szerepéről egyeztetett Molnár Gyula, az MSZP elnöke és Vytenis Andriukaitis, az Európai Bizottság egészségügyért felelős biztosa csütörtökön, a Képviselői Irodaházban. A találkozón részt vett Ujhelyi István EP-képviselő, az MSZP alelnöke és Komáromi Zoltán egészségügyi szakpolitikus is. A tanácskozás annak a korábbi találkozónak a folytatása volt, amelyre Molnár Gyula szeptemberi, brüsszeli látogatásakor került sor a pártelnök és az uniós biztos között.

Az MSZP vezetője az egyeztetésen világossá tette, hogy a szocialisták elkötelezettek Magyarország uniós tagsága és egy erős, együttműködő Európai Unió mellett. Ugyanakkor az intézményi működés konstruktív átalakítását is szükségesnek tartják, ezért készült egy, az európai közösséget átalakító reformjavaslat.

A tanácskozáson Komáromi Zoltán többek között arról beszélt, hogy a magyar egészségügy helyzetét jelenleg nagyban befolyásolja a pénzügyi és koncepcionális hiány. Magyarország a visegrádi országok átlagának alig nyolcvan százalékát fordítja csak egészségügyi kiadásokra, a magyar emberek pedig csaknem kétszer annyit költenek magánorvosi szolgáltatásokra, mint a V4 országaiban élők. Komáromi Zoltán világossá tette az uniós biztos számára, hogy Magyarországon a lakosság 90 százaléka nem kap megfelelő minőségű orvosi ellátást.

A tanácskozáson kiemelten foglalkoztak az orvos-elvándorlás okozta krízis következményeivel is; az elmúlt években több mint nyolcezer orvos hagyta el Magyarországot, s ez már veszélyezteti a tisztes egészségügyi ellátás garantálását.

A kivándorlás kárainak enyhítése továbbra is az MSZP kiemelt céljai között szerepel. Molnár Gyula pártelnök és a párt európai parlamenti politikusa, a kivándorlás ügyét évek óta képviselő Ujhelyi István a következő napokban Angliában élő és dolgozó egészségügyi szakemberekkel fognak egyeztetni.

OS

Választás

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.
2021.december 23.
Új kutatócéggel dolgozunk” – mondta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, annak apropóján, hogy december 15-én egy igencsak kellemetlen tartalmú közvélemény-kutatás szivárgott ki a sajtó felé az ellenzéki összefogás népszerűségéről.
2021.december 22.
Bejegyzés alatt áll Gattyán György pártja, a hivatalos bírósági nyilvántartásban már szerepel a Megoldás Mozgalom. A milliárdos pénteken az Egyenes beszédben jelentette be, hogy aktivizálják a párt tevékenységét. Az ellenzéki összefogás tagjai egységesen úgy vélik: Gattyán György indulása csak a Fidesznek jó. Az ATV Híradó riportja.
2021.december 20.
Budapesten, valamint a 23 megyei jogú város közterein, de az összefogásban részt vevő pártok irodáiban is le lehet adni a szignókat.
2021.december 15.
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tartott Székesfehérváron, ahol többek között kijelentette, rendkívül gátlástalan ellenféllel állnak szemben.
2021.december 12.
„Valami megmozdult. Valami, ami túlmutatott a centrális erőtéren és az egymást taposó pártokon, a médiapolitizáláson, a szekértáborokon és a megosztottságon. Szimbólumok jelentek meg, ötletek, tervek és programok kerültek bemutatásra, értelmes politikai viták zajlottak, önkéntesek és aktivisták ezrei dolgoztak az utcákon, pozitív üzeneteket, politikai gesztusokat, elismerést és együttműködést láthattunk, ami vonzotta a választókat is.”
2021.december 9.
Noha az előválasztás alatt komoly összetűzéseik voltak, a volt kormányfő most megvédte a főpolgármestert.
2021.december 2.
Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.