Az MSZF méltó tiszteletadásban akarja részesíteni a terézvárosi kilakoltatottat

A Magyar Szociális Fórum (MSZF) méltó tiszteletadásban és végső búcsúztatásban kívánja részesíteni a 71 éves korában múlt szombaton elhunyt terézvárosi kilakoltatott Hüvelyes Lajost. Az emberjogi szervezet erről értesítette a Szent István kórházat is, ahol a kilakoltatott elhunyt – áll az emberjogi szervezet szombaton kiadott közleményében.

„Ha az MSZF által tervezett szórásos temetéshez nem sikerülne előteremteni a szükséges összeget, meghurcolt honfitársunk földi maradványait köztemetéssel hantolnák el közös sírba” - írják. Ezért arra kérik az embereket, hogy jelezzék adakozási szándékukat az alábbi címen: szocialisforum@gmail.com

 Hüvelyes Lajos volt gondnokától a Szociális Fórum úgy értesült, hogy 130 ezer Forint maradt nála Hüvelyes Lajos nyugdíjából. A gondnok felajánlotta az összeget a temetésre. Mint korábban beszámoltunk róla, Hüvelyes Lajos több mint fél éve egyetlen fillért sem látott nyugdíjából, illetményével nem számoltak el neki. Kórházi ágyán Hüvelyes Lajos csak a Magyar Szociális Fórum törődésére számíthatott.+++

(Az ügy előzményeiről lásd:

http://mszfszk.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=1147:2017-02-04-10-02-41

https://www.facebook.com/notes/sim%C3%B3-endre/%C3%A9pelm%C3%A9j%C5%B1en-pszichi%C3%A1tri%C3%A1n-egy-ter%C3%A9zv%C3%A1rosi-kilakoltatott-meghurcoltat%C3%A1sa/1088297641207454

MSZF SZK

Választás

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.
2021.december 23.
Új kutatócéggel dolgozunk” – mondta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, annak apropóján, hogy december 15-én egy igencsak kellemetlen tartalmú közvélemény-kutatás szivárgott ki a sajtó felé az ellenzéki összefogás népszerűségéről.
2021.december 22.
Bejegyzés alatt áll Gattyán György pártja, a hivatalos bírósági nyilvántartásban már szerepel a Megoldás Mozgalom. A milliárdos pénteken az Egyenes beszédben jelentette be, hogy aktivizálják a párt tevékenységét. Az ellenzéki összefogás tagjai egységesen úgy vélik: Gattyán György indulása csak a Fidesznek jó. Az ATV Híradó riportja.
2021.december 20.
Budapesten, valamint a 23 megyei jogú város közterein, de az összefogásban részt vevő pártok irodáiban is le lehet adni a szignókat.
2021.december 15.
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tartott Székesfehérváron, ahol többek között kijelentette, rendkívül gátlástalan ellenféllel állnak szemben.
2021.december 12.
„Valami megmozdult. Valami, ami túlmutatott a centrális erőtéren és az egymást taposó pártokon, a médiapolitizáláson, a szekértáborokon és a megosztottságon. Szimbólumok jelentek meg, ötletek, tervek és programok kerültek bemutatásra, értelmes politikai viták zajlottak, önkéntesek és aktivisták ezrei dolgoztak az utcákon, pozitív üzeneteket, politikai gesztusokat, elismerést és együttműködést láthattunk, ami vonzotta a választókat is.”
2021.december 9.
Noha az előválasztás alatt komoly összetűzéseik voltak, a volt kormányfő most megvédte a főpolgármestert.
2021.december 2.
Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.