Az ő kutyájuk kölyke

Szép is az a pillanat, amikor a fideszes képviselő odáig fajul, hogy a saját pártjával ijesztgeti a választókat. Ez megint olyasmi, amire nem gondoltam volna semennyi fejtörés után sem. A méltatlanul elfeledett Hende Csaba éledező hírneve mindenesetre jó hír, rendkívül mókás figura volt ő mindig. Életem végéig nem fogom elfelejteni azokat a videóról készült fotókat, melyeken a fotelon terpeszkedik elomolva, ájult vigyorral, az új asszonyka pedig vakargatja a füle tövét. Vagy valamicsodáját, lehetséges, hogy rosszul emlékszem a testrészre. De a fotók léteznek, nem stikában lőtte egy paparazzi az ágy alól, maga Hende adott engedélyt a publikálásra. Csodás volt. Majdnem üdítő ebben a hő- és mindenféle guta által megütögetett sivatagi őrületben.

https://kolozsvaros.com/2021/07/17/az-o-kutyajuk-kolyke/?utm_source=rss&...

Hendét behívták a minap az ATV-be csacsorászni, mert Szombathelyen indul Ungár Péter is az ellenzéki előválasztáson, de Hende is pályázik a posztra. A volt hadügyminiszter éppen olyan önfeledt volt, mint szokott, így kiszaladt a száján, hogy mindegy is, melyikük győz, mert ha Ungár bekerül a parlamentbe, úgyis át fog ülni a Fideszbe. Mert az ő kutyájuk kölyke. Ezen a ponton röhögtem fel, mert annyira zseniálisan sikerült megint eltalálni szarva közt a tőgyit, hogy az valami egészen hihetetlen. A mi kutyánk ez esetben nem más, mint Schmidt Mária. Már a meghatározás is rendkívüli módon a helyén van, akár a nyüszítő törleszkedést, akár az acsarkodást vesszük alapul. Hende valamiért úgy véli, hogy a fideszes szervilizmus családon belül öröklődik, talán genetikailag van kódolva, ezért az ő kutyájuk kölyke nem is lehet más, mint szintén az ő kutyájuk. Ezért nem is kérdés, hogy átül a Fideszbe. De ez nem csak megérzés, Hendének vannak erről konkrét információi, az ő szavaival élve alapos tényadatok állnak az ő rendelkezésére, amiből biztosan tudja az átülést.

Ha jól értem tehát, Hende szerint a szombathelyiek mindegy, kire szavaznak, mert mindenképpen a Fideszre szavaznak. A fideszesség örökletes betegség, és valamilyen szervezet konkrét információkat gyűjt titokban a képviselőkről, de legalábbis Ungár Péterről biztosan. Az nem derült ki sajnos, hogy célzottan Ungárt figyelik-e meg, vagy a kedves mamát tartják pórázon, nehogy megint el találjon kószálni, mint az egyszer már megtörtént, és póráztartás közben jutottak tényadatokhoz Ungár jövőbeni terveit illetően. Az sem egyértelmű, hogy amennyiben valaki adatokat gyűjt Ungárról vagy Schmidtről, netán mindkettőjükről, ahhoz Hende Csaba hogyan jutott hozzá. Neki jelentenek? Vagy időnként összeülnek a fideszesek, és jól kidumálják azokat, akik nincsenek jelen?

Ezeken a dolgokon töprengtem, amikor Hende Facebook oldalán ráleltem a válaszra. Mutatom:

https://www.facebook.com/hmhendecsaba/posts/2293298487466813

Ez arra a kérdésre válasz, hogy mi a büdös francnak kellett egy hétre Panamába utaznia Hendének közpénzből. A dolog pikantériája, hogy az utazást az ugytudjuk.hu szellőztette meg, a portált működtető cég egyik tulajdonosa pedig Ungár Péter. Ha eltekintünk az alapvető kérdésektől (a felesége egyébként valóban nem a titkárnője volt, hanem a titkárságvezetője), akkor azt látjuk, hogy egy Parliamentary Intelligence-Security Forum nevű, bizonyára rendkívül fontos és hatékony szervezet ülésén vett ő részt Panamában. Tehát a Parlamenti hírszerzési-biztonsági fórumán. Lehetséges, hogy annyira komolyan vette a dolgot Hende Csaba, hogy már itthon edzést tartott, és utánanézetett kicsit Ungár Péternek? Őszintén szólva én meg sem lepődnék rajta.

Egyébként tényleg örömmel meglepődnék, hogy van egy olyan tagja az Országgyűlésnek (alapfizetése 2 421 600 forint, plusz egyéb javadalmak), aki hadügyminiszter is volt, és ennyire okos, hogy ilyeneket nyilatkozik a tévében. De sajnos nem lepődtem meg, mert még csak ki sem lóg a fideszes honatyák köréből. Elég baj az ennek az országnak.

 

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.
Brüsszeli látogatása során, ígéretéhez híven a híres ereszcsatornát is útba ejtette Márki-Zay Péter, az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltje.
2021.november 11.
Megnyílt az út az előtt, hogy a kormány úgynevezett "gyermekvédelmi" népszavazási kérdéseiről a jövő tavaszi országgyűlési választásokkal egy napon dönthessenek a választók.
2021.november 10.
Az előválasztás megítélésének döntő, történelmi szempontja az lesz, hogy végül sikerül-e a segítségével a Fidesz rendszerét lebontani. Ez még előttünk áll, vannak rá biztató jelek, de sokakban kétségek is.
2021.november 7.
Árnyékkormány létrehozását fontolgatja Márki-Zay Péter közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt, az előválasztás győztese.
2021.október 21.
Furcsa, hogy az M1 többször forgatott az ellenzéki politikusról a napokban, híradójukat mégis régebbi fotókkal, Facebook-képekkel illusztrálták.
2021.október 19.